Friday, 3 July 2020

Foundation Primer

08:06 0

Kebaikan dan kepentingan Foundation Primer?

Foundation primer
Foundation primer ni di sapu sebelum sebelum foundation.

Okey, ape yg best nyeee, Foundation primer ni menyerap minyak pada wajah supaya tidak berminyak, tp still melembabkan wajah. Primer jugak membantu membuatkan pori² kelihatan kecil dan membuat foundation nampak lebih kemas @ sempurna diwajah. . melembutkan kulit juga tau..

🌸 MANFAAT FOUNDATION PRIMER 🌸

  1. primer dapat membuat foundation tetap bertahan dalam udara panas.
  2. primer membantu mencegah kulit agar tidak menyerap talc dan pigment dari foundation yg digunakan serta mencegah talc menyerap minyak dari kulit
  3. primer membantu mengurangkan garis halus dan kedutan, pori pada wajah.
  4. meresap cahaya dan membantu melicinkan kulit .
  5. membantu melembutkan kulit dan mengecilkan pori sblm pakai foundation
  6. mengandugi spf15 utk melindungi kulit dari uv selama 150minit

Mary kay foundation primer jugak mempunyai ramuan utama iaitu SILIKA dan DIMETHICONE. Ape bnde tu??? 😱😱

SILIKA :- sejenis mineral berliang besar, ultra halus yg menyerap minyak serta bertindak sebagai peresep optik yg bantu melicinkan kulit. .

DIMETHICONE :- bahan yg ada dlm silika, memberi rasa lembut bak sutera serta bantu melindungi kulit dan menambah baik penampilan.



Bestkan foundation primer ni. Bukan sahaja untuk cantik, malahan boleh memelihara kulit muka kita. Kalau berminat bolehlah hubungi sis ye


Love💕
Ieja MK
Mary Kay Beauty Consultant
www.wasap.my/60182294573

FB: ieja faiezah
Instagram: Ieja MK
FB Page: Independent Beauty Consultant Ieja Faiezah





Thursday, 2 July 2020

Tips Memilih Skincare Yang Bagus

09:17 0

💖Skincare Yang Bagus💖

skincare yang bagus


Hi uolss,

Ada masalah ke nak cari skincare yang bagus untuk kulit sendiri. Beli-beli tak serasi. Beli-beli tak serasi. Kadang-kadang rasa macam skincare tu tak memberi kesan pun pada kulit kita. Tak berubah pun.

Selalunya yang jadi masalah macam ni ialah mereka yang mempunyai kulit jenis kombinasi atau kering. Sebab golongan-golongan ni selalunya jarang ada masalah jerawat yang kronik kecuali kulit mereka breakout sebab tersalah pakai produk atau faktor2 lain. Selalunya mereka ni akan menghadapi masalah kulit kering, kusam, jeragat, tona tak sekata dan masalah penuaan. Ieja pun tergolong dalam golongan ni. Kadang-kadang ada yang kata kulit ieja tak de masalah. Tak de jerawat yang kronik. Tapi mereka2 ni tak tahu betapa sedihnya bila ada orang tegur nape pakai bedak bercapuk?, baru balik dari pulau ke?.  Kadang2 tetiba je ada nampak jeragat seketul 2 tumbuh tanpa sedar. Sebab jeragat ni akan datang senyap2 tak macam jerawat. Sentap rasanya😢😢😢😢.

Berbeza bagi mereka yang  mempunyai jerawat yang senang nak diukur kesan sesuatu skincare tu. Kecut jerawat bermaksudnya masalahnya selesai. Tapi tu juga bergantung pada  pemilihan yang betul atau tak. Kalau salah percaturan jerawat tu mungkin hilang sekejap dan lepas tu akan mula merebak semula. Selalunya kalau masalah ni akan berlaku pada mereka yang suka nak rawat segera dan nak nampak kesan secepat yang mungkin dan tersalah menggunakan produk yang tinggi chemichal atau peeling.

Nak tau apa tu peeling produk boleh tengok dekat link ni


Selalunya kalau kita nak cari skincare yang bagus mesti kita fikir yang untuk mencerah, yang untuk anti aging atau nak hilangkan jerawat. Yes memang betul nak cari skincare cari yang yang kita nak selesaikan masalah kulit muka. Tapi ada faktor-faktor lain juga yang perlu kita titiberatkan. Untuk mendapatkan skincare yang bagus untuk kulit muka kita ada beberapa perkara yang perlu kita fokuskan dulu.

Meh ieja share tipsnya

🌺Fokus pada masalah kulit

Yang ni selalu jadi masalah pada ieja dulu2. Dulu pegi beli skincare fikir nak cerah je nak flawless. Dalam erti kata lain fokus nak cantikkan kulit bukan selesaikan masalah kulit. Patutnya kita perlu selesaikan masalah kulit baru perjalanan untuk ke kulit yang cantik dan sihat akan berjaya. Bila kulit sihat barulah kulit muka akan nampak cerah dan flawless. Sebab tu kadang2 tepek dah krim pencerah tapi tak putih2 tak flawless2.

🌺Kenali Jenis Kulit

Dulu beli skincare main redah je beli. Tak de pun nak pilih yang jenis berminyak ke kombinasi ke kering. Memang jarang2 ambil tahu waktu beli skincare. Lagipun kebanyakan skincare dekat market pun akan jual yang untuk mencerah, untuk anti aging dan kebanyakannya pukul samarata untuk jenis kulit berminyak, kering dan kombinasi. skincare yang bagus sebenarnya adalah yang menyelesaikan masalah kulit kita mengikut jenis kulit. Bila masalah jenis kulit ini dapat diselesaikan barulah kulit kita akan akan lebih sihat dan berseri. Jerawat, jeragat, kusam dan semua masalah kulit boleh diselesaikan. Keperluan kulit dan rawatan setiap jenis kulit adalah berbeza.

skincare yang bagus

🌺Pastikan Keperluan Kulit

Yang ni selalu menjadi masalah bila kita nak beli skincare yang bagus untuk kulit muka kita. Kita sendiri tidak pasti keperluan kulit kita sesuai atau tak dengan skincare tu. Contohnya ialah kita ingin menyelesaikan masalah jeragat. Tapi kita hanya membeli skincare untuk mencerah sahaja tanpa memikirkan skincare tu ada fungsi melembap tak, ada spf protection atau tak. Sedangkan jeragat ni selalunya disebabkan kulit kekeringan dan antara puncanya kita tidak menggunakan sunscreen  untuk menghalang sinaran UV terus masuk ke kulit kita. Sebab tu kita perlu kenal pasti apa keperluan kulit kita supaya masalah kulit muka akan dapat diselesaikan.

🌺Beli ikut keperluan

Kadang-kadang kita ni beli mengikut trend dan bukan ikut keperluan kulit. Sebab tu bila guna tak dapat kesan yang optimum. Ada satu masa trend menggunakan serum. waktu ni memang ramai yang mencari serum. Sebab katanya serum ni 10 kali lebih berkesan dari pelembap. Yes memang betul. Tapi malangnya basic skincare yang digunakan tak lengkap. Sebab tu serum yang di beli tu tak berkerja dengan baik di muka kita. Beli serum tapi tak cuci muka. terus je pakai serum. Agak2 sebelum serum tu nak meresap ke kulit kita tu banyak halangan tak dengan habuk2 dan liang pori tu tersumbat. Sebab tu penting kita tahu keperluan skincare kulit kita. Tapi kena ingat tak semua serum sesuai dengan semua kulit. Silap2 ia akan menyuburkan lagi jerawat di kulit muka kita.

Antara skincare yang perlu ada ialah macam gamba kakak di bawah ni. Baru kita boleh dapat kesan yang paling optimum
skincare yang bagus

🌺Buat research produk

Ni pun satu masalah bila nak cari skincare yang bagus. Tengok orang kulit cantik pakai sesuatu produk tu terus terpengaruh. Apa yang ada dalam kandungan tu pun tak ambil kisah. Asalkan kulit cantik. Sebab tu ramai yang terjerat dengan produk peeling atau merbahaya untuk kulit. Mula2 pakai cantik dah lama2 pakai macam2 masalah yang muncul jerawatlah, mengelupaslah dan macam2 lagilah.

 Nak tau kenapa uoll perlu memilih mary kay sebagai pilihan uoll

skincare yang bagus
perlu mencari skincare yang berkualiti dan selamat


🌺Kerap Bertukar Produk

Kerap bertukar produk juga boleh menyebabkan skincare yang bagus pun tak berkesan. Baru guna seminggu 2 kata dah tak berkesan. Lepas tu kadang2 pakai tak konsisten dan culas2. Lepas tu tukar lagi. Macammana nak berkesan kalau macam tu. Lagipun bila kita selalu sangat bertukar skincare akan menyebabkan PH kulit kita tak stabil dan pelbagai masalah kulit tidak dapt diselesaikan.

Skincare yang bagus akan berkesan jika kita memilih yang sesuai mengikut keperluan kulit kita. Pilih skincare yang menyelesaikan masalah kulit bukan mengikut nafsu untuk cantik. Jangan terpedaya dengan iklan2 yang instant cantik. Sebagusnya pilihlah organik skincare dan bukan tinggi chemichalnya.

Sebab tu dalam mary kay kita ada beauty consultant. Beauty consultant selalunya akan buat analisa kulit muka dahulu dan kemudiannya baru cadangkan produk yang sesuai. Produk skincare dalam mary kay juga ada pelbagai jenis dan menyelesaikan pelbagai jenis masalah kulit muka. Kalau nak tengok jenis2 skincare boleh cek kat link bawah ni


Jika uoll berminat nak tau lebih detail mengenai mary kay. Boleh contact ieja. Ieja akan bantu uoll untuk dapatkan skincare yang sesuai dengan kulit uoll

Love💕
Ieja MK
Mary Kay Beauty Consultant

FB: ieja yusof
Instagram: Ieja MK
FB Page: Ieja MK

Saturday, 27 June 2020

Kelebihan Youthfinity Serum Mary Kay

14:09 0

💖Kelebihan Youthfinity Serum Mary Kay💖

kelebihan youthfinity serum mary kay

Assalamualaikum and morning

Apa khabar uoll?

Excited sangat dapat youthfinity serum mary kay. Sebelum ni memang ada keinginan nak beli. Tapi serum ieja banyak lagi. Jadi kena pendamkan keinginan dulu. Tak baikkan membazir. Lagipun serum youthfinity di gelar sebagai serum mak datin dan ibu segala serum. Sebab ingredient dan fungsinya memang hasil nanti macam mak datin dan wow sangat. Tak sabar rasanya nak rasai kelebihan youthfinity serum mary kay

Ramai yang cakap serum ni best dan banyak kelebihan youthfinity serum mary kay ni. Hasilnya memang toi..toi...toilah pipi tu. Tu yang dah lama aim tu...Tapi puasa beli sebab niat nak habiskan serum yang masih ada.

Dan akhirnya sampai di tangan memang seronok yang amat

Antara mereka yang sesuai guna skincare  youthfinity serum ni ialah 


🌺 Umur 30 an dan keatas
🌺 Nak kulit muda 10 ke 20 tahun keatas
🌺 Kulit yang ada garis-garis halus dan mula sagging (muka jatuh)
🌺 Kulit yang tidak sekata
🌺 Kulit yang nampak berusia
🌺 Kulit yang kurang hydration
🌺 Semua jenis kulit

Fungsi dan Kelebihan Youthfinity Serum Mary Kay

kelebihan youthfinity serum mary kay


🌺 Mengecilkan pori
🌺 Mencerahkan kulit
🌺 Menghilangkan kedutan

Jom kita tengok ingredientnya pulak



🌺Alpen Rose (Resist - Menahan)

Nama lainnya Snow Rose, pohon rimbun berdaun hijau dan berbunga pink purple ini hidup atas tanah berasid pada ketinggian lebih 1500 - 2000 meter dari aras laut, tumbuh setinggi 1 meter di pergunungan Swiss Alps, dapat hidup selama 100 tahun. Pohon yang dapat hidup pada cuaca ekstrim dingin dan kering, berangin dan dapat hidup dalam persekitaran UV yang tinggi ini didapati mengandungi molekul pelindung yang amat berkuasa. Pasukan saintis Mary Kay berjaya meng-ekstrak molekul pelindung yang mustajab ini dan dijadikan anti-oksida yang dapat membantu kulit menentang pencemaran dalam persekitaran dan radikal bebas. Radikal bebas inilah yang menyebabkan sel kulit kita rosak dan menua.


🌺Evening Primrose (Rejuvenate - kembali muda)

Kebaikan Evening Primrose Oil kepada wanita memang diketahui ramai. Ekstrak bunga Evening Primose yang kembang pada waktu malam ini dicampurkan ke dalam produk Youthfinity.

Pohon bunga warna kuning ini tumbuh meliar dan mudah dijumpai di seluruh Amerika. Ia mengandungi pelbagai khasiat kepada kesihatan manusia.

Fungsi utamanya dalam Youthfinity adalah memelihara protein matriks kulit iaitu menegapkan elastin dan meningkatkan penghasilan kolagen dalam lapisan kedua kulit kita, serta mengurangkan penghasilan progerin iaitu penyebab kulit menua. Matriks kulit yang yang sihat dan subur adalah kunci kepada kulit licin tanpa kedut.

🌺Infinite Tripeptide (Reduce - mengurangkan tanda penuaan)

Infinite Tripeptide ini adalah satu teknologi memelihara kecergaan sel kulit, ditanam ke dalam rangkaian produk Youthfinity (kecuali Facial Oil). Ia mengurangkan penghasilan progerin yang menyebabkan penuaan dan meningkatkan penghasilan kolagen

Kelebihan youthfinity serum mary kay ni ni memang sesuai dengan apa yang ieja nak. Memang eja kena maintainkan skin ieja supaya dapat mengecilkan pori, mencerahkan kulit agar dapatkan pudarkan jeragat dan menganjalkan kulit sebab umur pun dah nak masuk 40an.


Kalau uoll pun nak cuba, boleh contact ieja. Ramai yang dah cuba youthfinity serum ni dan sangat berpuas hati.

Love💕
Ieja MK
Mary Kay Beauty Consultant
www.wasap.my/60182294573

FB: ieja faiezah
Instagram: Ieja MK
FB Page: Ieja MK








Sunday, 21 June 2020

Bedak Mary Kay

10:36 0

💖BEDAK MARY KAY YANG MANA PALING BEST?💖


terdapat 4 jenis bedak mary kay yang akan membuat kulit muka kita nampak lebih flawless, light smooth & glow  sepanjang masa....

Meh nak perkenalkan ya.

💖1. Mineral Powder Foundation



Bedak mineral jenis serbuk yang halus, ringan , dan MATTE coverage (no shine) fungsinya lebih kepada untuk tutup garis-garis halus, kedutan, dan cela/parut pada wajah. Sangat sesuai utk kulit berminyak sebab dia adalah oil- control, dapat kurangkan kilatan kat muka & untuk sis yg ada masalah parut/jeragat , rekomen sebab dia more coverage.

 💖2. Translucent Loose Powder



Bedak mary kay ini berwarna putih ni feel sgt ringan & oil control jugak tau! Ia juga mempunyai serbuk mutiara dgn memberi Sheer effect, bila sapu kat muka akan nampak lebih sihat & GLOWING! Cantik sangat kalau kita guna as Finishing Powder.

💖3. Mineral Sheer Pressed Powder


Ini bedak compact. Pressed powder ni lebih ringan & natural kalau nak dibandingkn dengan bedak2 lain. Amat sesuai untuk semua jenis kulit, kemasan MATTE & also mengawal minyak sekurang-kurangnya 8 jam! Kulit jenis kering pun elok pakai yang ni sebab dia tak mengeringkan kulit.
Kalau sis suka yg jenis senang pakai & senang nak touch up, this is the best powder for you.

 💝4. Endless performance Creme-to-powder Foundation (CTP) 



Bedak mary kay yang ni Jenis ni adalah 2 dalam 1, foundation & bedak!
Kalau sis perlukan bedak yang high coverage & lebih gebu & FLAWLESS, ni lah jawapannya!
Texture dia macam cream tapi bila sapu kat muka dia akan kering (MATTE finish), sama macam kita pakai bedak.
Biasanya guna Creme-to-powder ni bila nak pergi dinner or make up pengantin, sebab dia lebih tahan lama dan juga WATERPROOF.
Yang bestnya tentang bedak ni, walaupun dia high coverage, dia still rasa ringan kat muka.
Tak la rasa macam make up tebal.
Creme to powder foundation ni pun Oil control & boleh tutup cela. Sis boleh sapu bedak ni guna sponge tapi lagi cantik & kemas kalau kita sapu guna foundation brush.

Ok dah tau bedak mary kay mana yang sesuai untuk uol atau perlu bantuan ieja mengetahui lebih detail. Meh wasap ieja

Love💕
Ieja MK
Mary Kay Beauty Consultant
www.wasap.my/60182294573

FB: ieja faiezah
Instagram: Ieja MK
FB Page: Ieja MK

Thursday, 18 June 2020

Kelebihan Masker Mary Kay

11:12 0

💖Kelebihan Masker Mary Kay - Exfoliate mask💖


Dalam Mary kay terdapat 2 jenis masker. Iaitu exfoliate mask yang berunsur pengelupasan secara lembut dan pampering mask iaitu untuk memberi kelembapan di wajah

Exfoliate mask adalah salah satu rutin skincare yang wajib juga. Dilakukan 2 atau 3 kali seminggu sahaja. Kadang2 kita nampak bermasker ni macam tak penting. Tapi sebenarnya kalau kita tinggalkan rutin ni muka kita boleh nampak kusam. Kelebihan masker mary kay ni yang utama ialah membantu menanggalakan sel- sel kulit mati yang 

Hakikatnya kalau hanya mencuci muka sahaja tidak mencukupi. Ni kerana mencuci muka hanya membawa kotoran keluar dari muka. Sedangkan kulit muka kita memproses pembaharuan kulit setiap hari. Tapi bila kulit yang lama tak disingkirkan ini menyebabkan kusam, tona tak sekata, pori tersumbat dan muka nampak pucat je. Sebab tu exfoliate mask ni amat2 diwajibkan

Jadi dengan kelebihan masker mary kay exfoliate ni mampu membantu membersihkan muka kita dengan membawa sel-sel kulit mati ni keluar dari kulit muka supaya sel kulit baru boleh diproses dengan segera

Antara kelebihan masker mary kay - Exfoliate


🌺 Membuang Sel Kulit mati

Memakai moisturizer betul dah untuk mengekalkan kelembapan kulit. Tapi moisturizing ini akan membuatkan sel kulit mati yang kering akan melekat dimuka. Bila sel kulit mati dh terlalu banyak dimuka berkumpul ia akan membuatkan skin kita akan nampak kusam dan tak sekata. Jadi dengan exfoliate mask ni akan membantu membuanag sel-sel kulit mati di skin kita

🌺 Mencerahkan kulit dan bintik hitam

Lapisan atas kulit adalah paling mudah terdedah dengan cahaya matahari dan kerosakan akibat sinaran UV. Sebab tu bintik2 hitam akan mula muncul dan sel kulit mati penuh di muka kita. Masker ni akan membantu mencerahkan bintik-bintik hitam dan sekali gus akan bantu mencerahkan kulit wajah. Sebab tu bila kita guna masker botanical effect formula 2, skin kita akan nampak sedikit cerah.

🌺 Mengecilkan pori


Liang pori kulit kita akan mudah nampak lebih besar dan tersumbat apabila umur kita meningkat. Bila liang pori tersumbat mula akan terjadinya jerawat, blackhead, whitehead. Bila kita melakukan exfoliate mask ni ia akan membantu buang blackhead, whitehead dan parut2 dimuka

Antara jenis2 exfoliate mask dalam mary kay


Kelebihan masker mary kay exfoliate  ni juga ialah ia dari sumber botani dan tiada bahan chemichal. Jadi tidak merbahaya untuk kulit walaupun ia berunsur pengelupasan. Tapi hanya pengelupasan yang lembut sahaja

Apapun uoll perlukan beauty consultant untuk consult skin uoll yang mulus tu supaya tak masker yang uoll dapatkan adalah yang paling sesuai dengan skin uoll. Kalau masih tak de beauty consutant boleh wasap ieja OK...

Love💕
Ieja MK
Mary Kay Beauty Consultant
www.wasap.my/60182294573

FB: ieja faiezah
Instagram: Ieja MK
FB Page: Ieja MK

Wednesday, 17 June 2020

Cara

10:17 0

💖Pernah terfikir utk buat WATER EYE SPA TREATMENT Di rumah?💖



Mudah shj bila ada Hydrogel Eye Patches ni.

Dan tips utk dapat RESULT YG CEPAT RAWAT MATA SEMBAB BENGKAK adalah dgn WATER SPA TREATMENT

1. Ambil hydrogel eye patches dan letak bawah mata.

2. Biarkan 20 minit. Masa ni nak baring sambil pasang lagu meditasi mcm lagu² kat spa tu.. syiokkkk nya

3. Selepas cabut Hydrogel eye patch, tak perlu bilas. Just urut² manja je lebihan cecair yg masih ada bawah mata tu😊

4. Pastu tgk cermin😅 Walla! Eyebags gone!

Hydrogel juga boleh dipakaikan di area lain seperti di "smiley lines",  dahi, dan leher 😊

Water spa HYDROGEL EYE PATCHES boleh dilakukan 1-2 x seminggu, at home ❤ sambil relax² tgk TV, baring².. Atau pon sambil buat kerja lain..

RM5.80 shj utk sekali treatment, murah sgt kan berbanding pergi spa 😅

Harga pengenalan dari Mary Kay ialah RM175 shj utk 30 keping😊




While stock lasts saja ya 😊

Love💕
Ieja MK
Mary Kay Beauty Consultant
www.wasap.my/60182294573

FB: ieja faiezah
Instagram: Ieja MK
FB Page: Ieja MK