Monday, 28 December 2015

Turunkan Berat Badan Dalam Seminggu

Senaman Untuk Turunkan Berat Badan 10 KG Dalam Masa 5 Hari


Turunkan berat badan dalam seminggu?. Mampu buat ke tidak ye. Masa mencari video aerobik untuk dilakukan di rumah, terjumpa satu video SENAMAN TURUNKAN 10KG DALAM MASA 5 HARI. Macam best je tajuknyakan.


Sebelum cuba saya tengok cara aerobiknya dahulu. Kadang-kadang ada yang agak cepat membuatkan saya tak mampu nak follow. Tapi bila dah tengok video ni rasa ia agak simple dan mungkin boleh dilakukan. Tengok tajuk memang excited. Mana tahu kalau saya berjaya turunkan berat badan dalam seminggu. Tapi tidaklah saya mengharap turun 10kg. Nanti terlampau kurus pulak. Lagipun fokus utama saya ialah untuk mereshape bentuk badan sahaja dan mendapatkan berat badan yang ideal.

Setelah mencubanya, ia agak menyeronokkan. Bagi saya walaupun ia agak simple, tapi memang mencurah-curah peluh. Memang rasa badan lebih sihat  dan ringan. Tujuan saya membuat aerobik di rumah bukanlah kerana untuk turunkan berat badan dalam seminggu sebanyak 10kg, tapi untuk mendapatkan berat badan yang ideal semula yang telah naik sebanyak 2kg. Selain itu, untuk menjadikan badan saya lebih ringan dan bertenaga.

Untuk mendapatkan impak yang lebih, saya telah mengamalkan lecithin. Antara kebaikan lecithin ialah 

  • Menyerap vitamin yang larut lemak
  • Melindungi hati
  • Menghalang obesity-membakar lemak
  • Pemecahan lemak dan kolestrol
  • Mencantikkan otot dan kulit
  • Memperbaiki alergi
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
  • Menghalang tekanan darah tinggi
  • Meringankan sembelit
  • Membaiki prostat lelaki
Turunkan berat badan dalam seminggu
Sepanjang mengamalkan 2 cara ini, saya merasa badan saya amat ringan dan sangat bertenaga serta kurang rasa letih. Turunkan berat badan untuk mendapatkan berat badan yang ideal adalah antara cara saya untuk lebih sihat dan bertenaga setiap hari untuk menguruskan anak-anak saya. Sebagai ibu sudah pasti kita memerlukan tenaga untuk lebih sihat dan cergas. Matlamat turunkan berat badan dalam seminggu sangat membantu ber saya melakukannya bersungguh-sungguh. Tidak kiralah berapa kg atau inci pun kita akan turun, tapi ia membantu mencapai matlamat saya untuk turunkan berat badan dalam masa terdekat.

Sekiranya anda berminat untuk menurunkan berat badan secara sihat untuk lebih cergas dan bertenaga, bolehlah menghubungi saya. Saya sedia bantu anda untuk menurunkan berat badan secara sihat.

Tel/SMS/Whatsapp: 0182294573
Email: iejamdyusof@gmail.com 
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Puchong, Seri Kembangan, Putrajaya dan Cyberjaya.

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Theseproducts are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 




Thursday, 24 December 2015

Banyakkan Susu Ibu

Cabaran Banyakkan Susu Ibu Untuk Si Kembar


Setiap ibu pasti mempunyai impian untuk menyusukan anak hingga berumur 2 tahun. Begitu juga saya. Kegagalan untuk menyusukan secara exclusive anak pertama telah membuatkan saya benar-benar ingin berjaya untuk menyusukan anak kedua sepenuhnya. Ini kerana anak pertama mudah di serang demam, batuk dan selsema seawal umur 3 bulan. Jadi ada pendapat mengatakan jika anak menyusukan ibu sepenuhnya, mempunyai antibodi yang lebih tinggi. Ini membantu mengurangkan risiko demam selsema. Ia membuatkan saya berusaha bersungguh-sungguh mencari cara banyakkan susu ibu

Banyakkan susu ibu
Tetapi ia menjadi satu cabaran kepada saya kerana kandungan ke dua saya ialah kembar. Namun niat dan tekad untuk menyusukan mereka sepenuhnya amat tinggi. Sebagai ibu sudah pasti ingin bagi yang terbaik untuk mereka. Terutama sekali tahap kesihatan mereka. Alhamdulillah dorongan dari suami membuatkan saya lebih yakin dan semangat untuk menyusukan mereka secara exclusive.

Menyusukan si kembar amatlah mencabar. Jika tidak bersemangat dan tiada sokongan dari suami, mungkin perjalanan saya agak sukar. Selain itu pengambilan set menyusu shaklee untuk banyakkan susu ibu dan membantu saya berjaya dalam menyusukan mereka secara exclusive. 

Antara set menyusu yang saya amalkan:-


 

Alhamdulillah set menyusu shaklee ini banyakkan susu ibu dan membantu dalam merealisasikan impian saya untuk menyusukan si kembar secara exclusive walaupun hanya mampu sehingga 9 bulan. Ketika berusia 9 bulan si kembar telah menyusu 8 oz untuk setiap sesi. Jadi jika 2 orang saya memerlukan 16 oz untuk satu sesi. Dengan kesibukan dan kekangan waktu mengepam, saya pasrah. Walaupun tempoh penyusuan secara exclusive tidak sampai 2 tahun, namun saya berpuas hati.  Yang paling menggembirakan, mereka jarang demam batuk dan selsema.

Kenangan menyusukan mereka adalah kenangan manis dalam hidup saya sebagai ibu. Pelbagai dugaan dan cabaran yang perlu di lalui. Namun dengan tekad dan sokongan dari keluarga dan rakan-rakan cabaran yang pahit telah bertukar kepada kenangan yang manis dalam hidup saya. Selain dari mengetahui cara banyakkan susu, kita juga perlu mempunya hati yang kental untuk merealisasikannya.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan set menyusu shaklee, saya sangat teruja untuk membantu. Saya turut gembira jika anda berjaya untuk menyusukan anak anda secara exclusive. Anda boleh menghubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut

Tel/SMS/Whatsapp: 0182294573
Email: iejamdyusof@gmail.com 
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Puchong, Seri Kembangan, Putrajaya dan Cyberjaya.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 


Sunday, 20 December 2015

Cara Kurus Cepat

Cara Kurus Cepat Yang Berkesan

Cara kurus cepat

Sejak balik dari bercuti, rasa diet memang ke laut. Makan tak jaga, aktiviti  tak banyak.  Memang bercuti sungguh. Tapi hari makin hari terasa badan semakin malas dan letih. Ini petanda-petanda badan dah naik. Jadi kena cari cara kurus cepat.

Cara kurus cepat perlukan tekad yang kuat dan konsisten dengan amalan  turunkan berat badan. Kalau tidak konsisten hasilnya tidak akan nampak.  Saya selalunya akan menyiapkan jadual aktiviti dan pemakanan seharian agar saya dapat mendisiplinkan diri dan tahu apa yang perlu saya lakukan untuk mendapatkan hasil yang cepat. 

Antara cara kurus cepat yang saya lakukan ialah:

  • Tidak meninggalkan waktu sarapan
    • Selalunya pada waktu sarapan saya akan mengambil sarapan  yang tinggi protein seperti Cinch shake mix. Ini kerana waktu pagi, saya memerlukan tenaga yang berpanjangan. Cinch shake mix mampu memberi saya rasa kenyang yang berpanjangan dan bertenaga
  • Tidak mengambil makanan sampingan sebelum makan tengah hari/ sebelum makan malam
    • Selalunya di antara sarapan dan makan tengah hari atau sebelum makan malam, kita akan mengambil kudap-kudapan. Perkara ini saya elakkan dan menggantikan dengan mengambil air kosong yang banyak dan mengambil green tea.
  • Tidak meninggakan makan tengah hari
    • Walaupun telah mengambil sarapan pagi, waktu tengah hari saya akan mengambil makanan tengah hari yang berat. Selalunya saya akan mengambil segenggam nasi disertakan dengan ikan atau ayam dan sayur. Saya akan elakkan dari makan tengah hari dengan air manis.
  • Bersenam
    video

    • Setiap petang saya akan mengikut senaman aerobik yang di rumah. Sekurangnya 15 minit sehari. Ini sangat membantu saya untuk menurunkan berat badan dengan cepat. Ikutkan memang penat dengan aktiviti seharian. Tapi sedaya upaya untuk tidak memberi alasan pada diri sendiri. Tapi selepas bersenam selalunya saya akan rasa lebih segar dan sihat.
  • Makan malam di awal waktu
    • Selepas bersenam saya akan segera menyediakan juadah makan malam untuk keluarga di antara jam 7 hingga 8 malam. Manakala selalunya saya akan mengambil cinch shakemix untuk menggantikan makan malam yang berat. Selain ia mudah disediakan dan memberi rasa kenyang yang lama, ia sangat membantu saya untuk menurunkan berat badan.
  • Tidur awal
    • Tidur awal amat penting untuk saya mengekalkan tenaga berpanjangan untuk keesokan harinya dan sangat membantu proses menurunkan berat badan. Salah satu untuk kita mencapai matlamat untuk turunkan berat badan ialah dengan mengamalkan tidur awal. Selain itu jika kita sudah tidur awal, pasti kita tidak akan berasa lapar di tengah malam. 
Dengan aktiviti yang telah di susun setiap hari membantu mencapai matlamat untuk turunkan berat badan saya. Sebenarnya tidaklah sukar untuk menurunkan berat badan jika kita telah menyusun jadual seharian kita. Jika kita melakukan setiap hari dan telah menjadi tabiat diri kita, sudah pasti kita tidak akan terasa terbeban dengan jadual yang telah dibuat. Ia bukan sahaja dapat membantu untuk menurunkan berat badan. Malahan ia membantu untuk kita menjadi lebih sihat dan bertenaga

Sekiranya anda berminat untuk menurunkan berat badan secara sihat, saya sedia membantu. Yang penting anda perlu ada keinginan untuk menurunkan berat badan. Hubungi saya jika berminat agar saya boleh membantu anda

Tel/SMS/Whatsapp: 0182294573
Email: iejamdyusof@gmail.com 
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Puchong, Seri Kembangan, Putrajaya dan Cyberjaya.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 

Saturday, 19 December 2015

Bandung Trip

Pada 3 hingga 6 Disember 2015 yang lalu, saya telah ke Bandung bersama Ibu saya. Rezeki yang tidak di duga dapat bercuti bersama ibu dengan keizinan suami.

Antara kenangan di bandung

Di Airport Jakarta


Lunch di R&R

on the way ke Tangkuban Perahu

Pintu masuk Tangkuban perahu


Kawah Ratu

Pandangan Tangkuban Perahu

Shopping di Tangkuban Perahu 




 

Antara aktiviti di Bandung. Sangat seronok dan teruja bila berada di sana. Memang aktiviti di sana shopping dari pagi hinggalah kemalam. Tempat-tempat shopping tidak sempat berselfie sebab sibuk memilih barang-barang.

Sekarang ni masih sibuk di rumah. Lepas balik dari bandung, berehat dulu di kampung bersama anak-anak. Jadi bila balik ke KL semula, banyaklah nak kena kemas semula.

nanti kita sambung yer




Monday, 30 November 2015

Set Bajet Turunkan Berat Badan

Turunkan Berat Badan Dengan Set Bajet 


Nak turunkan berat badan tapi masih tak jumpa set yang murah. Nak mendapatkan supplemen untuk turunkan berat badan mestilah sesuai dengan bajet bulanan kita. Ini agar perbelanjaan bulanan kita tidak akan terbeban. 

Bagi mereka yang mencari set turunkan berat badan dengan kos yang rendah, shaklee adalah salah satu pilihannya. Alfalfa dan lecithin adalah pilihan yang sesuai. 


  • Alfalfa - Berfungsi untuk menyingkirkan lemak berlebihan secara semulajadi (detox) agar kita boleh turunkan berat badan secara alami. Selain itu kelebihannya juga ialah membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan.


  • Lecithin -Berfungsi untuk membakar lemak dalam badan serta membantu untuk membersihkan salur darah. Antara kelebihannya juga ialah meningkatkan kecerdasan minda. 


Saya juga mengamalkan set turunkan berat badan bajet ini. Tapi pada awalnya saya telah menggunakan set lengkap untuk turunkan berat badan shaklee. Ini kerana pada permulaan, saya ingin menurunkan berat badan dengan kesan yang optimum, jadi saya telah memilih untuk mendapatkan pakej yang lengkap. Setelah mendapat berat badan yang ideal, saya hanya menggunakan set bajet untuk mengekalkan berat badan saya. 

Keputusan terletak kepada diri anda samada ingin mendapatkan kesan yang cepat atau lambat serta mengikut bajet yang kita ada. Yang penting kita perlu istiqamah dalam mengamalkan supplemen untuk turunkan berat badan agar mendapat hasil yang diinginkan.

Sekiranya anda berminat untuk menurunkan berat badan, saya sedia membantu anda. 

Tel/SMS/Whatsapp: 0182294573
Email: iejamdyusof@gmail.com 
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Puchong, Seri Kembangan, Putrajaya dan Cyberjaya.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 

Saturday, 28 November 2015

Cara Diet Berkesan

Cara Diet Berkesan : Tips memilih Cara Diet Berkesan



Ramai yang ingin turunkan berat badan tapi keliru untuk memilih produk atau pakej   yang mana untuk turunkan berat badan. Cara diet berkesan adalah cara diet mampu kita lakukan dan mampu untuk memilikinya. Ini kerana untuk menurunkan berat badan, kita perlu konsisten. Kerana kos yang kita tanggung mungkin berminggu atau berbulan-bulan. Jadi kita perlu mencari kos yang mampu kita milik setiap bulan dan tidak membebankan. 

Pilih harga yang mampu miliki

Untuk menurunkan berat badan, kita perlu pengorbanan. Tidak kira dengan memiliki produk untuk turunkan berat badan atau diet secara alami. Ini kerana untuk berdiet kita perlu ada budget untuk bulanan. Bagi mereka yang ingin turunkan berat badan  dengan memiliki produk sudah pastinya produk itu perlu di amalkan untuk beberapa bulan. Bagi mereka yang berdiet secara alaminya perlu mendapatkan makanan yang berkhasiat. Untuk mendapatkan makanan yang berkhasiat juga sebenarnya memerlukan kos. Untuk saya,  saya mengamalkan supplemen untuk turunkan berat badan dari shaklee. Ini kerana kosnya amat berpatutan dan saya mampu memilikinya iaitu serendah rm100 untuk bulanan. Tapi ia bergantung pada pilihan yang mana perlu kita ambil. Yang penting  cara yang kita pilih ialah cara diet berkesan untuk diri kita


Pilih produk yang mudah untuk kita sediakan

Ini juga amat penting. kerana setiap orang tidak mempunyai waktu dan aktiviti yang sama. Ada orang mungkin lagi mudah konsum pill sebab ia boleh dibawa kemana-mana. Ada orang mungkin lebih selesa dengan memilih jenis minuman atau replacement meal. Untuk saya yang banyak aktiviti diluar dan adakalanya tidak sempat untuk menyediakan makan malam yang sihat untuk diri sendiri, saya telah memilih set turunkan berat badan shaklee. Ini kerana ia merangkumi kedua-duanya. Bila saya berada diluar atau travel saya akan membawa set turunkan berat badan yang berbentuk kapsul. Ini kerana ia mudah di ambil di mana sahaja. Manakala bila saya dirumah, saya akan amalkan cinch shakemix sebagai replacement meal untuk menggantikan makan malam atau sarapan saya yang selalunya tidak sempat disediakan.  Pilihan di tangan kita, yang mana selesa untuk diri kita. 

Pilih cara yang mudah untuk kita lakukan

Sekiranya kita memilih untuk turunkan berat badan dengan pergi ke slimming centre atau ke gym, kita perlulah mempunyai komitmen yang tinggi untuk membahagikan masa untuk ke tempat tersebut. Pastikan ia berdekatan dengan tempat tinggal atau pejabat agar ia tidak membebankan diri kita. Jika kita tidak berkomitmen, amat rugi bayaran yang telah kita buat.


Pilih produk  yang berkesan dan selamat 

Dalam berdiet kita perlu memilih produk atau cara yang selamat. Pilihlah produk yang semulajadi seperti set turunkan berat badan shaklee kerana banyak testimoni yang kita dapat lihat berkesan dan selamat di gunakan. Selain itu perlulah memastikan pilihan kita itu tidak memudaratkan kesihatan diri kita. Cara diet yang berkesan adalah cara diet yang selamat. 

Pilih produk yang kesan berpanjangan

Ini juga amat penting untuk memastikan kita boleh mengekalkan berat badan yang ideal dan tidak bergantung sepenuhnya dengan  produk atau cara tersebut. Sekiranya kita sudah memiliki berat  yang ideal, kita hanya perlu maintainkan cara pemakanan kita dan mengamalkan beberapa vitamin untuk kita terus sihat.

Cara diet yang saya amalkan ini tidak membebankan diri saya. Saya hanya mengamalkan vitamin shaklee dan mengawal pemakanan yang seimbang. Bajet untuk bulanan untuk maintainkan berat badan juga tidaklah tinggi. Manakala jika saya terlupa mengambil supplemen ini ia tidaklah memberi kesan kepada berat badan saya. Walaubagaimanapun supplemen perlu untuk diri saya untuk melengkapkan vitamin yang kurang dalam pemakanan saya seharian agar saya sentiasa sihat


Sekiranya anda berminat untuk menurunkan berat badan secara sihat. Bolehlah hubungi saya. Saya sentiasa ingin membantu anda yang ingin turunkan berat badan secara sihat

Tel/SMS/Whatsapp: 0182294573
Email: iejamdyusof@gmail.com 
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Puchong, Seri Kembangan, Putrajaya dan Cyberjaya.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 

Wednesday, 18 November 2015

Ostematrix Shaklee Untuk Ibu

Ostematrix Shaklee Berkesan Untuk Ibu MertuaKu


Ostematrix shaklee
Saya amat suka mengamalkan vitamin shaklee. Shaklee bukan sahaja untuk saya. Tapi juga untuk seisi keluarga. Dari diri sendiri, suami, anak-anak dan jua untuk ibu dan ibu bapa mertua. Ostematrix shaklee amat berkesan untuk kami

Ostematrix shaklee


Ibu mertua saya mempunyai badan yang besar. Berat badan yang berlebihan membuatkan pergerakannya terbatas. Lutut dan pehanya selalu berasa sakit. Ditambahkan pula faktor umur, kalsium seperti ostematrix shaklee ini amatlah diperlukan.

Saya memilih ostematrix shaklee kerana ia mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D:-


  • Kalsium-  unsur dari sumber alam semula jadi yang paling mudah diserap
  • Magnesium - membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan membantu menguatkan tulang.
  • Vitamin D - merangsang penyerapan kalsium Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolisme tulang
  • Vitamin K - Membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang Mangan, copper dan zink - co- factor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang.

Sebelum mengamalkan ostematrix shakle ini ibu mertua saya adakalanya terpaksa mengengsot untuk bergerak ke dapur kerana mengalami kesakitan di bahagian peha dan lutut. Namun sejak mengamalkan ostematrix shaklee ini ibu mertua saya mampu berjalan dan melakukan kerja rumah seharian. Sakit di bahagian peha dan lututnya telah berkurangan

Kewajipan kita sebagai anak adalah untuk membantu ibu dan ayah untuk menjadi lebih sihat. Sebagai orang tua yang pernah menjaga kita, kita patut membalas jasa mereka. Kita patut memainkan peranan untuk melihat mereka gembira. Ibu mertua saya selalunya akan menolak pemberian saya dengan alasan tidak mahu menyusahkan. Namun sebenarnya terpancar kegembiraan di wajahnya apabila dapat merasakan kita mengambil berat tentang dirinya walaupun pemberian yang tidak seberapa itu. 

Sekiranya anda ingin memberikan sesuatu untuk ibu atau ayah, tapi tidak tahu apa yang ingin di berikan. Ostematrix shaklee ini amat sesuai untuk mereka. Di kala umur yang sudah senja ini, pengambilan kalsium seperti ostematrix ini amat diperlukan untuk mereka lebih sihat.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkannya, bolehlah menghubungi saya. Saya sentiasa ingin membantu anda yang ingin hidup lebih sihat.

Hubungi saya DISINI sekiranya anda ingin mendapatkan vitamin shaklee. Saya akan bantu anda untuk mendapatkan vitamin shaklee yang sesuai dengan anda.

Tel/SMS/Whatsapp: 0182294573
Email: iejamdyusof@gmail.com 
Pengedar Sah Shaklee Kawasan Puchong, Seri Kembangan, Putrajaya dan Cyberjaya.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease