Saturday, 22 June 2019

Skin Care Routine

08:16 0

🎀SKIN CARE ROUTINE🎀

skin care routine


Apa skincare rutin uollxde... Main culas je selalu. Alamak uoll tak jeles ke tgk orang meja sebelah, adik, kakak ipar muka xmake up pun nampak fresh nampak flawless. Bare face pun muka tak nampak pucat. Kita ni org ajak selfie dah tepek make up pun xconfident lagi. xmo sbb tgk gamba xcantik nampak suram je. Kalau real lagi suram tak

Skincare rutin ni penting tau uoll. Umpama bagi makan pada kulit. Kalau tak cukup zat tu yg kulit nampak kusam, berminyak jeragat naik,jerawat, tona tak sekata dan mcm2 lagilah. Masalah. Bila kita jaga kulit kita masalah pun kurang muka pun nampak berseri2

Sama juga mcm dengan badan kita. Kalau tak dijaga, sll makan makanan xsihat. Mula2 mmg tak de apa2 lama2 mcm2 penyakit dtg.

5 rutin asas skincare yg patut kita buat dan ieja amalkan ialah:-

🌸Cleanser
🌸Mask or scrub
🌸Toner
🌸Moisturiser
🌸SPF

Pilihan ieja utk yg berumur hujung2 30 an ni ieja guna timewise 3d dari mary kay sbb ada anti aging nak mengembalikan kulit muda remaja. Ieja memilih mary kay Sebab ia adalah produk yg berkualiti, ada R&D, ada guarantee 90 hari, organik dan selamat digunakan. Dah 56 tahun di pasaran dan merupakan TOP 5 GLOBAL SKIN CARE BRAND. Sbb tu ieja percaya dengan kualiti dan keberkesannannya. 

Ieja add on dengan serum lumivie supaya dapat membantu mencerahkan kulit dan memudarkan parut dan jeragat. Almaklumlah bila dah berumur ni jeragat ni mmg suka menyinggah. Jadi protect sebelum terjadi.

Jaga skin untuk diri kita. Kalau kita tak jaga diri kita siapa lagikan. Walaupun dah berumur lagilah perlu jaga kesihatan kulit. Baru dapat awet muda dan natural beauty.

Kalau nak borak pasal skincare mary kay meh wasap ieja. Nanti kita sembang lebih2 sikit

Love💕
Ieja MK
Mary kay beauty consultant
Www.wasap.my/60182294573

Saturday, 18 May 2019

Kenapa Memilih Produk Mary Kay

09:30 0

💖SEBAB KENAPA SAYA PILIH MARY KAY💖


Hi uolls

Hari ni masuk dah 12 Ramadhan. Hampir separuh bulan sudah kita berpuasa. Mesti masing2 bertambah sibuk dengan persediaan raya, nak balik kampung berbuka bersama keluarga.

Kalau uoll nak beli sesuatu produk tu, uoll cari yang murah dan berkesan sahaja ke atau ada faktor lain yang uoll fikirkan. Kalau ieja memilih sesuatu produk tu ieja bukan sahaja fikir pasal harga, keberkesanan sahaja tau. ieja akan fikir pasal kualiti dan background sesuatu produk tu dan banyak testimoni keberkesan dan tak de negative impack yang kita tanggung sendiri. Uoll nak tau tak kenapa ieja memilih produk mary kay.


Sebab Kenapa Memilih Produk Mary Kay

🌺 Kualiti Produk Mary Kay

produk mary kay

Dalam memilih sesuatu barang, kualiti produk amatlah ieja titik beratkan. Rasanya semua orang kalau beli mesti tengok pada kualitikan. Kualiti produk mary kay pun memang ramai orang dah tahu keberkesannannya. Testimoninya pun memang mudah nak kita lihat. Sebab dah ramai orang berjaya menyihatkan kulit dengan produk mary kay.

🌺 Harga Produk Mary Kay Amat Berbaloi

produk mary kay

Dalam memiliki sesuatu barang pemilihan harga pun amat penting bagi ieja. sebab ieja pun bukan anak jutawan yang kalau dah xsuka boleh buang macam tu je. Lagipun kalau pembaziran tu kan amalan syaitan. Tapi ini tidak bermakna kita main beli je yang mana murah dah tak fikir kualiti dan background sesuatu produk tu. Biar menang membeli alah memakai. Jadi tiada pembaziran. Walaupun orang kata produk mary kay mahal. Sama juga dengan ieja pda awalnya. Orang baru muka mulut je nak bagi pendedahan dah kata mahal. Sampai satu tahap yang ieja tengah betul2 mencari skincare dan dah pening tak tau skincare mana yang ok baru lah pujuk hati ni dengar apa yang BC nak ceritakan. Rupanya produk mary kay tak mahal. Tapi harganya berpatutan dan kualiti dan kelebihannya. Kalau uoll tak percaya boleh wasap ieja, macammana ieja boleh claim macam tu. 

🌺 Produk Mary Kay Selamat Bebas Bahan Merbahaya

produk mary kay

Yang ni paling penting. Sebab dalam setiap pembelian keselamatan sesuatu produk amat penting. Sebab ini melibatkan kesihatan diri kita dan anugerah yang diri kita ada. Jangan obses pada kecantikan sampai sanggup abaikan kesihatan diri. Uoll tahu tak kalau kita menggunakan skincare merbahaya bukan sahaja kulit kita je akan merana tapi ia boleh melarat hingga ke buah pinggang. Dan yang paling penting setiap produk mary kay telah diuji lebih 200 000 sebelum dipasarkan
sebelum. Ia juga clinically tested dan proven satisfaction.

🌺 Produk Mary Kay dibuat Dari Bahan Botani

produk mary kay
                                             
Produk mary kay juga diperbuat dari bahan2 botani yang berkualiti tinggi dengan menggunakan teknologi yang terkini. Jadi ia selamat digunakan dari bahan2 terlarang.

🌺 Produk Mary Kay ada R&D

produk mary kay

Semua produk Mary kay akan menjalankan R&D dari scientist yang berkaliber sebelum menghasilkan sesuatu produk. Tak banyak tau company skincare yang buat R&D ni. Hanya 2% sahaja company skincare yang menjalankan R&D ni termasuklah mary kay ni. 

🌺Produk Mary Kay ada 90 hari guarantee

produk mary kay

Ini yang paling best. Jarang 2 company yang bagi 90 hari. Ini bermakna company mary kay memang sangat yakin produk yang dihasilkan amatlah berkesan. Dan ia amat mementingkan kepuasan untuk pelanggannya.

🌺 Produk Mary Kay Tahan Lama

Ramai yang mengeluh sebelum beli claim bahawa produk mary kay ni mahal. Hakikatnya ia harga yang sangat berbaloi. Sebab kebanyakan produk mary kay boleh digunakan 6 hingga ke 8 bulan. Ada juga yang bertahan hingga setahun walaupun bekasnya nampak kecik. Ieja guna foundationnya pun rasa macam dah setahun lebih tapi tak habis2

 🌺 Produk Mary Kay lebih 50 tahun di pasaran

produk  mary kay

Untuk memilih sesuatu produk biarlah ia yang beul2 dah berpengalaman di pasaran. Ini membuktikan ia adalah produk yang berkualiti dan boleh dipercayai kerana boleh bertahan di pasaran selama berpuluh2 tahun di merata dunia. Jika ia produk yang kurang kualiti dan tidak mempunyai permintaan sudah pasti company ini tidak bertahan lama dipasaran.

Nak ikutkan cerita banyak lagi kelebihan produk mary kay. Itu baru kelebihan produk mary kay. Belum cerita lai kelebihan menjadi beauty consultant mary kay. Tapi kalau nak tahu lebih detail kenapa perlu jadi beauty consultant meh klik kat bawah ni. 


Yang ni bagi mereka yang ingin menjana income. Tapi mereka yang ingin jadi beauty consultant sebagai user akan ieja share pada next posting.

Kalau uoll berminat nak dapatkan produk mary kay dengan free konsultasi boleh wasap ieja. Ieja berbesar hati nak bantu uoll dapatkan skin yang cantik

Love💕

Ieja MK
Mary Kay Beauty Consultant






Tuesday, 14 May 2019

Fungsi Skincare Timewise 3D

08:52 0

💖Timewise 3D Mary Kay Untuk Anti Aging💖

Hi uolls,



Awal2 bulan puasa ni mesti terujakan menyambut ramadhan. Setahun hanya sekali je menyambut bulan yang penuh barakah ni. Tarawikh, juadah buka puasa, layan kerenah anak2 mesti buat persediaan awal. 

Sama jugalah dengan ieja. Awal2 ni macm2 idea nak masak, nak buat kuih semua. Tapi tahun ni lebih excited sebab rasa nak buat kuih raya sendiri. Dah lama cuci tangan tak buat kuih raya ni. 

Tapi dalam2 bulan puasa ni juga mak2 macam ieja ni selalunya ligat memikirkan persediaan untuk raya. Macam ieja selalu akan fikir pasal anak, suami, rumah dan tak ketinggalan memikirkan persediaan diri sendiri luar dan dalam. Dari segi penampilan dan juga kulit muka. Sebab tu ieja menggunakan skincare timewise 3D sebagai persediaan untuk dapatkan skin yang sihat. Bukan apa, sedara ieja ramai perempuan, masing2 pun jenis jujur menegur. Kadang2 tu rasa sentap sampai kedalam rasanya bila di tegur tu walaupun diluar masih mampu melemparkan senyuman. 😊😊😊

Apa yang ieja amalkan ialah full set skincare timewise 3D mary kay. Ieja memang dari sebelum guna mary kay memang jenis suka kalau guna skincare tak suka campur2. Sebab kalau campur2 ni tak tau yang mana satu  yang berkesan.

Ieja memilih skincare timewise 3D ni kerana ia merawat masalah penuaan. Almaklumlah umur pun dah nak masuk 40. Tapi  belum masuk lagilah. Tapi tanda2 penuaan dah bermula dari umur 23 tau. Garis-garis halus, tanda2 kedutan dah mula nampak. Kalau dibiarkan pasti ia lebih cepat nampak ketara. Selain tu skincare timewise 3D ni mampu membantu mencerahkan kulit kita. Jadi dah tak yah kalut nak cari skincare antiaging, nak cari untuk mencerah. Semua dah complete dalam satu set. Kesannya pun seawal 4 minggu dah boleh nampak.

Set Timewise 3D


🌹Cleanser
🌹softener/toner
🌹Day cream
🌹Night cream
🌹Eye cream


Fungsi skincare  timewise 3D

🌺 Cleanser

timewise 3D


Mana2 skincare rutin akan bermula dengan cleanser atau pencuci muka. Tapi cleanser yang timewise 3D ni berbeza dengan cleanser yang lain. Ia tidak menghasilkan banyak buih yang boleh menyebabkan kekeringan kulit. Selain itu baunya yang wangi dan sangat lembut bila digunakan di muka. Ia ada biji2 manik halus yang berfungsi mengangkut keluar kotoran2 dimuka, exfoliate sel2 kulit mati dengan lembut dan tidak rasa kasar. Kulit muka akan rasa lembut selepas digunakannya. Selain itu ia juga membantu mencerahkan kulit

Kelebihan cleanser timewise 3D

Menghilangkan kotoran pada kulit
Menjadikan kulit lebih bersih
Membuang sel2 kulit mati
Mencerahkan kulit

🌺 Moisture renewing softener

timewise 3D
Softener ini ialah toner yang membantu melembapkan kulit, melembut dan membantu menyerap skincare seterusnya dengan lebih berkesan. Uoll hanya perlu dap dapkan sahaja dan ia akan berasa sejuk dan lembap je. Ia tidak berasa berangin atau pedih seperti sesetengah toner di pasaran. Boleh dap2kan di atas kapas dan sapukan ia dari leher ke atas bagi kesan lebih hidrasi dari kulit.

🌺 Day cream SPF 30 timewise 3D

Timewise 3D

Ini antara yang penting dalam rutin penjagaan muka. Day cream iaitu yang membantu memberi perlindungan  spektrum UVA/UVB. Kalau uoll nak tau apa itu perlindungan spektrum UVA/UVB. Boleh refer


Ia juga membantu memulihkan kerosakan kulit secara semulajadi dan mengurangkan garis2 halus

🌺 Night cream

Timewise 3D

Berkesan untuk mebantu membina semula kulit pada waktu malam, memulihkan kulit secara semulajadi. Kulit akan kelihatan lebih muda dengan pengurangan garis2 halus dan kedutan. ia juga membantu meningkatkan daya kekuatan kulit

🌺Eye cream

Timewise 3D

Membantu mengurangkan tanda penuaan  dibahagian mata seperti lingkaran hitam, bengkak, garis halus dan kedutan di kawasan mata.Membantu mengekalkan kelembapan dikawasan mata selama 12 jam.

Full set ni boleh tahan laman tau. Macam ieja sendiri pakai hampir setahun. Sebab hanya perlu guna sedikit je untuk dapatkan kesan yang maksimum. 

Skincare timewise 3D memang selalu jadi rebutan. Sebab sekarang ni ramai antara kita yang dah mula sedar bahawa pentingnya skincare yang organik dan mula sedar betapa bahayanya skincare yang peeling. Memang kesannya cepat seawal 3 hari, tapi kesan pada kulit kita amat bahaya. Bukan sahaja effect pada kulit tapi ada yang effect sampai buaah pinggang sebab ia menggunakan chemichal yang tinggi.

Skincare timewise 3D dan dan semua produk mary kay dihasilkan dari bahan organik. Mary kay ni dah beroperasi selama 56 tahun. Malahan dalam dunia ni ada 2% shj skincare company ada pusat penyelidikan sendiri dan scientist sendiri dan mary kay adalah salah satu daripadanya. Sebab tu ia betul2 berkualiti dan selamat. Mary kay juga menyediakan 90 hari satisfaction guarantee. Jadi uoll tak perlu risau jika skincare tak sesuai ke atau ada masalah. Uoll boleh claim guarantee.

Sebab tu ieja setia dengan mary kay. sesuatu untuk pakai diri sendiri atau makanan perlulah yang berkualiti dan bukan yang membahayakan diri.

Kalau uoll nak bertukar dan perlukan konsultasi boleh wasap ieja. Ieja akan bantu uoll dapatkan skincare yang terbaik untuk kulit uoll

Love💕

Ieja MK
Mary Kay Beauty Consultant
www.wasap.my/60182294573







Wednesday, 8 May 2019

Ativiti Di Bulan Ramadhan

12:33 0

💖MOOD HOME MADE JUADAH PUASA💖


 Salam ramadhan uoll

Apa aktiviti uoll bulan puasa ni. Ieja tahun ni excited sangat buat juaadah berpuasa kali ni. Di sebabkan cuaca sangat panas, jadi gigihkan diri untuk buat kuih-muih sendiri tanpa membeli di bazar. Lagipun kadang2 beli di bazar rasa tak berapa AUMMM....dan yang sebenanrya penyakit M nak bersiap keluar amatlah tinggi.

Untuk minggu pertama ni masih gagahlah buat kuih muih ni. Excited mencari resepi2 kuih. Kalau boleh yang boleh frozen sbb waktu buka ni bukan nak makan banyak sgtpun. Jadi yang lebih tu boleh di frozenkan.

Resepi hari pertama ialah roti jala. Alhamdulillah boleh dimakan roti jalanya. Disebalik kejadian roti jala ni ada bahan yang tak cukup. Acuan tak de, pewarna tak. Tapi Alhamdulillah jiran2 kelilig baik2. Mereka bagi pinjam kan acuan dan sedikit pewarna. Disebabkan ada request untuk menjala lagi. Makanya semalam gigihkanlah jugak tengah panas tu gi beli acuan menjala dan gantikan pewarna kuning yang telah dipinjam.

Hari keduanya pulak excited nak buat apam sebab dah dpt gi beli pompang baru. Tapi asal nak buat apam coklat. Ntah macammana boleh pulak terbuat apam gula hangus. First time buat. Disebabkan tiada pengalaman. Gula hangus dan jadi gula hangit. Bila dah siap masalah pertama ialah apam jadi kecut, dan bila rasa Allah hu Akbar, pahit dn tak de rasa manis pun. Ermmmm...tapi anak yang sulong tu makan jugak. Afiq tu memang always supporter masakan ieja. Sedap ke tak sedap ke dia telan jugak. Kadang2 terharu tengok. Akhirnya lebihan kuih tu ke tong sampah juga. Mak pesan dulu, kalau buat kuih memang macam tu. Adat orang belajar buat kuih. Tak sedap ke tanah jua. Kalau tak cuba dan tak belajar dari kesalahan sampai bilapun takkan pandai.

Jadi misi hari ni ialah buat apam coklat. Back tu menu asal. Harap2 menjadilah dan tiada pembaziran.

Oklah dah nak hantar anak sekolah pulak ni. Hari ni kurang idea nak share pasal Mary Kay sebab mood ramadhan baru sampai. Jadi excited sebagai mak2 ni lebih sikit.

Harini ieja plan nak buat pada plan asal apam coklat. Harap2 hari ni menjadi