Sunday, 13 May 2018

Produk Penjagaan Muka

Mary Kay Produk Penjagaan Muka Yang Paling Best


Setiap wanita sudah pasti mempunyai produk penjagaan muka. Begitu juga dengan saya. Sejak di bangku sekolah telah menggunakan produk penjagaan muka. Almaklumlah zaman dulu-dulu pergi sekolah jalan kaki hampir 20 minit untuk sampai. Bayangkanlah betapa panas terik selama 20 minit untuk sampai ke sekolah. Tapi pada waktu saya hanya menggunakan pencuci muka dan pelembap sahaja. Waktu tu Fair and lovelylah yang paling hebat.

Meningkat dewasa sehinggalah ke Universiti saya hanya menggunakan produk drug store sahaja. Antara yang paling lama saya gunakan ialah loreal. Dari sekolah menengah hinggalah ke Universiti. 

Disebabkan terlalu lama menggunakan produk penjagaan muka loreal, saya mula merasa bosan dan  ingin mencuba produk-produk penjagaan muka di pasaran. Namun tidak ada yang serasi dengan muka. Ada yang berminyak, ada yang gatal, ada yang naik jerawat. Mungkin faktor usia membuatkan kulit muka saya sukar mencari yang serasi. saya mula bertukar-tukar set penjagaan muka.Mungkin jika dilihat kulit muka saya tidaklah bermasalah seperti jerawat yang teruk. Tapi kulit muka saya amat sensetif dengan sinaran matahari. Walaupun hanya keluar makan di waktu lunch sahaja kulit muka dah sunburn. Itu belum lagi saya bercuti kelaut atau membuat aktiviti outdoor yang lama. Setebal manalah saya letakkan sunblock, ia menajdi semakin teruk dan gatal.

Saya terus mencuba pelbagai jenis produk. Dari kedai-kedai biasa seperti guardian atau watson sehinggalah produk-produk viral. Ada je yang tak kena. Ada yang ok tapi tak tahan dengan bau yang agak tak menyenangkan. Akhirnya saya tertarik dengan iklan produk penjagaan kulit muka Mary Kay.

Sebelum beli memang pelbagai researchlah yang dibuat. Almaklumlah harganya pun boleh tahan. Jadi perlulah lebih detail. Tapi bila dibandingkan-bandingkan dengan produk penjagaan muka yang lain dipasaran harganya amatlah berbaloi. Dengan produk yang mempunyai penyelidikan yang terperinci dan mempunyai beauty consultant yang kita boleh bertanya pada bila-bila waktu membuatkan saya percaya dengan Mary Kay. Pemakaian produk penjagaan muka yang tidak betul juga boleh membuatkan kesan sesuatu produk itu akan berkurangan. 

Permulaannya saya hanya menggunakan pencuci muka dan pelembap timewise miracle sahaja. Tapi disebabkan rasa keberkesanannya amat positif, hampir setiap bulan saya akan menambah koleksi saya. Jika kita membeli dengan sedikit-sedikit sudah tentu tidak terasa bebannya.

Selama saya menggunakan produk penjagaan muka mary kay ini, saya amat berpuas hati. tiada  masalah kulit kusam atau jerawat lagi.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk penjagaan Mary Kay, anda bolehlah menghubungi saya. Saya akan bantu anda untuk mendapatkan produk yang sesuai untuk kulit anda.



Wednesday, 18 April 2018

Losyen Untuk Kulit kering

Losyen Untuk Kulit Kering dan Melembutkan


Nak dengar cerita ?
Sy ada seorang customer yang SETIAP BULAN akan order 4 botol Body Scrub Mary Kay.
Saya tanya lah nak bagi siapa ni kak.
Rupanya satu family dia pakai body scrub ni😱😍
Xguna dah sabun lain

Sy amazed😱
Sebab sy ni selalu main belasah je apa-apa sabun yg ada. Kalau Mary Kay punya habis sy lenjan sabun lain. X konsisten la senang citer hehehe 🙈
Then sy mintak izin nak balik dulu.
Bila salam rasa eh rasa lembutnya tangan akk.
Tapi sy cakap dalam hati je lah.
Kawan-kawan dia pun salam (masa tu ada kawan2 dia skali dtg order brg)
Skali kawan dia cakap, lembut gebunya kulit ko pakai apa ni??
Akak tu cakap lah dia memang tak pakai sabun lain selain body scrub Mary Kay!


Muka sy masa tu macam 😱😳
Malu dengan diri sendiri pun ada sebab culas culas pakai 😂
Patut kulit iolss xlembut gebu. Kering je adalah.
Then kawan dia terus tanya, scrub ni berapa harga?
RmXX kak , sy jawab.
Ok akk nak tambah order ni satu.🙋
Murah ni botol pun besar.
Kawan lagi sorang pun ttiba mencelah, akk nak 1 juga 🙋
Ok baik kakk.
Balik rumah terus submit order 4 botol.
2 kawan2 akak tu punya, lagi 2 ni 👇 ana yg punya huuhh xboleh jadi sy pun nak jugak kulit badan lembut gebu!
Nak pakai konsisten mulai sekarang!
Sekian cerita dihari Rabu.
Nak kulit lembut gebu jugak ke?
Wasap je jgn malu-malu



Friday, 13 April 2018

Skinvigorate Mary Kay Malaysia

Skinvigorate Set Penjagaan Kulit Untuk Setiap Hari


Wanita dan kecantikan memang tidak dapat dipisahkan. Cuma yang memisahkannya ialah kemalasan dan kerajinan menjaga rutinnya setiap hari. Skinvigorate Mary kay Malaysia merupakan antara tools yang boleh membantu mempercepatkan proses membersihkan muka kita setiap hari agar aktiviti penjagaan kulit muka akan dilakukan dengan mudah.

skinvigorate mary kay malaysia
Skinvigorate Mary Kay Malaysia ini adalah antara hot item dalam mary kay. Jadi rugi sangatlah kalau dah jadi ahli kalau tak grab peluang ni. Yang tak jadi ahli pun boleh grab juga. Ini kerana untuk keahlian yang baru kita akan entitle untuk mendapatkan tools ini dengan harga yang berpatutan berbanding dengan brand-brand yang ada diluar sana. Skinvigorate ni juga adalah waterproof. Jadi tak perlu risau untuk di gunakan di bilik air

skinvigorate mary kay Malaysia
Inilah set skinvigorate Mary Kay Malaysia yang akan kita dapat. 2 jenis brush. Brush pink lebih lembut dari yang putih. Bateri dan pemegang skinvigorate itu sendiri. Bila dapat boleh terus pakai je. Tak perlu fikir nak cari bateri lagi. Semua dah siap complete.

Antara kelebihan skinvigorate Mary Kay Malaysia ini ialah:- 

  1.  Ia akan membantu mencuci muka kita dengan lebih bersih. 85% lagi bersih dari kita menggunakan jari jemari kita
  2. Skinvi boleh berputar hingga 400 seminit. Ia amat bagus untuk blood circulation di kulit muka kita. Dengan blood circuation boleh membantu kulit kita lebih sihat 
  3. Brush skinvi ini di reka khas sangat kecil. Ia lebih kecil dari pores di muka kita. Jadi bristle skinvi ini boleh menembusi liang-liang pores di muka kita.  
  4. Sekiranya anda menggunakan skinvi sebagai rutin harian, anda akan terasa perbezaannya. Apa yang saya telah rasai ialah tona sekata, pori mengecil, blackhead dan whitehead berkurangan dan kulit nampak semakin cerah. 
Dengan menggunakan skinvigorate ini juga boleh menjimatkan penggunaan cleanser yang kita gunakan. Ini kerana dengan penggunaan cleanser yang minima tapi ia boleh diratakan dengan menggunakan skinvigorate Mary Kay malaysia.

Banyak perubahan yang  saya alami setelah menggunakan skinvigorate mary kay Malaysia ini. Ia dapat membersihkan muka kita dengan sekata. Bila muka sudah bersih dengan sekata sudah pasti kulit muka kita akan menjadi lebih sihat

sekiranya anda berminat untuk mendapatkan kulit muka yang bersih dan sihat. bolelah menghubungi saya seperti no di bawah

0182294573




Thursday, 12 April 2018

Set Penjagaan Muka

Rutin Set Penjagaan Muka


Setiap hari kita akan terdedah dengan sinaran UV habuk-habuk dan pelbagai lagi. Walaupun saya seorang suri rumah, saya tetap terdedah dengan cahaya matahari semasa hantar ke sekolah, muka menjadi kering dan kulit tidak sekata. Adakalanya suri rumah inilah yang tidak pernah fikir pasal dirinya. Yang penting bagi suri rumah ialah urusan kerja rumah dan anak-anak haruslah di selesaikan secepat mungkin. Adakala nak mandi pun terkejar-kejar.


Sebagai suri rumah set penjagaan muka bukanlah suatu yang penting bagi saya sebelum ini. Nak pakaipun  adakala tak sempat. jadi perasaan untuk memilikinya jauh sekali. Selama saya 2 tahun berhenti kerja selama itu jugalah saya berhenti menggunakan sebarang set penjagaan muka. Bagi saya tak kemana pun setakat hantar amik anak keluar beli barang je, apa yang perlu sangat skin care ni.

Lama-kelamaan kulit muka saya semakin berubah. Senang naik jerawat, nampak kusam dan menjadi semakin sensetif. Walaupun hanya sekadar pergi menyidai kain di luar, muka saya burn seperti pergi mandi di tepi pantai. Tanpa secalit set penjagaan muka, menjadikan kulit muka saya sensetif.

Ada borak-borak dengan kawan-kawan kelas lama, dia bagi tau duduk rumah nilah yang lagi banyak terdedah dengan masalah kulit muka. Masa masak dengan berwapnya, keluar masuk rumah dengan panasnya kalau tak di jaga memang akan mejadi masalah.

Walaupun duduk di rumah, saya mula terfikir untuk mula menjaga kulit muka. Aktiviti seharian saya keluar masuk rumah menghantar anak-anak, waktu memasak dengan wap masakan pasti akan ada kesannya jika saya biarkan ia berterusan tanpa sebarang set penjagaan muka.

Tapi kali ini saya mahu memulakan dengan set penjagaan muka yang basic sahaja. Jadi saya telah memilih untuk menggunakan set Mary Kay. Ini kerana Mary Kay adalah salah satu produk yang mempunyai R&D sendiri dan telah bertapak sejak berpuluh tahun lamanya. Saya telah memulakan dengan cleanser dan moisterizer sahaja untuk permulaan.

Alhamdulillah kulit saya walaupun masih belum flawless tapi nampak bersih. Selain itu saya juga lebih berkeyakinan dan tidak malu untuk berhadapan dengan orang ramai.


Wednesday, 11 April 2018

Mary Kay: Body Lotion

Nak dengar cerita ?

Sy ada seorang customer yang SETIAP BULAN akan order 4 botol Body Scrub Mary Kay.
Saya tanya lah nak bagi siapa ni kak.
Rupanya satu family dia pakai body scrub ni😱😍
Xguna dah sabun lain
Sy amazed😱
Sebab sy ni selalu main belasah je apa-apa sabun yg ada. Kalau Mary Kay punya habis sy lenjan sabun lain. X konsisten la senang citer hehehe 🙈


Then sy mintak izin nak balik dulu.
Bila salam rasa eh rasa lembutnya tangan akk.
Tapi sy cakap dalam hati je lah.
Kawan-kawan dia pun salam (masa tu ada kawan2 dia skali dtg order brg)
Skali kawan dia cakap, lembut gebunya kulit ko pakai apa ni??
Akak tu cakap lah dia memang tak pakai sabun lain selain body scrub Mary Kay!
Muka sy masa tu macam 😱😳
Malu dengan diri sendiri pun ada sebab culas culas pakai 😂
Patut kulit iolss xlembut gebu. Kering je adalah.
Then kawan dia terus tanya, scrub ni berapa harga?
RmXX kak , sy jawab.
Ok akk nak tambah order ni satu.🙋
Murah ni botol pun besar.
Kawan lagi sorang pun ttiba mencelah, akk nak 1 juga 🙋
Ok baik kakk.

Balik rumah terus submit order 4 botol.
2 kawan2 akak tu punya, lagi 2 ni 👇 ana yg punya huuhh xboleh jadi sy pun nak jugak kulit badan lembut gebu!
Nak pakai konsisten mulai sekarang!
Sekian cerita dihari Rabu.
Nak kulit lembut gebu jugak ke?
Wasap je jgn malu-malu

http://www.wasap/60182294573

Wednesday, 7 March 2018

Mary Kay: Skinvegorate



OK saya ingin kongsi produk yang hebat nih. Jom baca.
Apa itu 'Skinvigorate Brush?'
.
 Ia adalah peranti pembersih wajah yg mencuci 85% lebih baik dan bersih dari menggunakan tangan.
.
 400 putaran seminit mampu membantu mengurut keseluruhan wajah serta melancarkan perjalanan darah. Perjalanan darah yang baik di bawah kulit dapat memberi kulit wajah yang sihat dan lebih berseri.
.
 Kulit wajah mempunyai 20,000 pori-pori. Jerawat akan terhasil apabila pori-pori tersumbat dgn kotoran & minyak. Berus pencuci skinvigorate ini diciptakan khas dimana berusnya juga mempunyai sebanyak 20,000 berus nipis & sgt kecil, sgt kecil dari pori-pori di kulit wajah kita khasnya utk mencuci kotoran sehingga ke dlm pori-pori.
.
 Sesuai digunakan utk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif krn berusnya yang sgt lembut pada wajah.
.
 Kalis air dan kedap, anda boleh letak sahaja di tepi sinki atau di dlm bilik mandi.
.
 Mempunyai butang 'On & Off' juga butang utk kawal tahap kelajuan.
.
 Sgt sesuai utk anda yg tiada masa atau nak cepat, penggunaan berus pencuci skinvigorate ini hanya mengambil masa 1-2 minit sahaja. Anda cuma tekan butang 'On' & pilih tahap kelajuan dan lalukan berus ini ke keseluruhan wajah. Jimat masa & tenaga bukan?
.
 Ianya kecil, comel & sgt ringan mudah dibawa kemana-mana.
.
 Utk tujuan pembersihan (hygiene), setiap berus perlu ditukar setiap 3 bulan. Hanya beli berus pengganti shj. Berus pengganti juga ada dijual berasingan.
.
 Berus Pencuci Skinvigorate ini mempunyai 1 tahun tempoh warranty.
.
 Selepas menggunakan berus ini, pasti anda akan rasai perbezaannya. Kulit wajah akan rasa licin, halus, segar, bersih & cerah.
.
 Mampu milik!! Sangat berbaloi jika anda beli Berus Pencuci Skinvigorate ini berbanding jenama lain diluar sana & mmg tidak dinafikan tdpt byk jenama2 lain di pasaran skrg dan yg murah tapi ianya pasti berbeza krn berus yg murah agak kasar pada kulit wajah.



.
Setiap pembungkusan terdpt :-
1. Peranti / device
2. 2 kepala berus
3. 2 biji bateri AA
3. Buku manual
Anda pasti tak menyesal membelinya 💖