Wednesday, 16 January 2019

Career Mary Kay

09:22 0

Achievement Mary Kay

Reward dari mary kay atas usaha kita. Bestnye dapat hadiah.. Mungkin xsemahal coach, prada tapi bila diberi penghargaan dah cukup membuatkan kita dihargai.





Bestnye dapat bag cute ni

Love❤️
Ieja
Mary kay beauty consultant
IG Page: ieja faiezah
FB page: Beauty Consultant MK Ieja Faiezah

Monday, 14 January 2019

Foundation Untuk Kulit Kering

09:59 0

Foundation Untuk Kulit kering Mary Kay

foundation untuk kulit kering

Assalamualaikum and selamat pagi

Hari tu sis dah cerita mengenai foundation untuk kulit kombinasi atau berminyakkan. Jadi hari ni sis nak share pulak pasal foundation untuk kulit kering. Pemilihan foundation kan perlu sesuai dengan kulit. Jadi untuk uoll yang kulit kering tak digalakkan untuk menggunakan yang matte finishing. Ini akan lagi mengeringkan kulit muka uoll.

Foundation untuk yang sesuai untuk kulit kering ialah  yang boleh memberi lebih lembapan pada kulit kita iaitu Timewise luminous wear foundation

Timewise luminous wear foundation


foundation untuk kulit kering


Foundation untuk kulit kering  ini memang direka khas untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering. Jadi ia akan mengurangkan kesan crack dan bercapuk bila menggunakannya.

Antara kelebihan luminous foundation untuk kulit kering ialah:-


πŸ’“ Kulit nampak cerah serta merta
πŸ’“ Kulit nampak berseri sepanjang hari
πŸ’“ Kulit berasa lembap sepanjang hari
πŸ’“ Kulit kelihatan lebih tegang, muda dan sihat
πŸ’“ secara ketaranya mengurangkan garis halusa kedutan
πŸ’“ Mengurangkan penampilan pori
πŸ’“ Meningkatkan keadaan kulit secara keseluruhan
πŸ’“ Warna kekal selepas berjam2
πŸ’“ Mengurangkan lingkaran hitam dan bebayang secara ketara
πŸ’“ Tahan lembapan
πŸ’“ formula ringan bila disapu
πŸ’“ Sekatakan tona kulit kita
πŸ’“ Ada sebatian pemelmbap yang menghidratkan kulit kita serta merta
πŸ’“ Boleh tahan sekurangnya 6 bulan

Walaupun kulit kita kering, kita masih lagi boleh nampak cantik dan flawless dengan pemilihan foundation untuk kulit kering yang tepat membantu menampakkan muka kita lebih sempurna

Kalau uoll berminat untuk dapatkan foundation untuk kulit kering ni bolehlah berhubung dengan sis ye


LoveπŸ’“
Ieja
Mary Kay Beauty Consultant






Sunday, 13 January 2019

Aktiviti Dengan Anak-anak

18:44 0

Aktiviti Anak-anak





Setiap hujung minggu anak-anak pasti akan ada latihan bola. Sabtu dan ahad pagi adalah masa untuk mereka beriadah.

Budak- budak zaman sekarang tak macam zaman kita dulu-dulu. Dulu permainan yang keluar peluh memang menjadi aktiviti kita seharian. Tapi zaman sekarang anak-anak nak keluar rumah pun kadang2 tak berani nak bagi. Yelah dah macam-macam kes kita dengarkan. Lagipun anak2 zaman sekarang jam 7 dah start masuk sekolah nanti kul 7 malam baru balik. Memang tak ada masa sangat untuk mereka beriadah.

Bagi pendapat sis beriadah ni amat penting untuk kesihatan dan minda anak-anak. Jika di biarkan di rumah tak habis-habis dengan gadget TV, mereka leka hingga adakala makan pun tak nak.

Tapi kadang-kadang ada juga yang berbunyi, gi hantar main bola tapi akademik ni so so je. Kadang2 terguris juga dengan kata-kata orang sekeliling kita. Anak-anak sis umur 8 hingga 11 tahun dan semua lelaki. Waktu ni lah waktu untuk mereka bermain. Mungkinlah ada parents yang pada waktu ni sudah hantar anak mereka ke tempat tuisyen atau ulangkaji di rumah. Tapi bagi sis anak-anak perlu ada masa untuk mereka beriadah dan tak boleh hanya melakukan aktiviti indoor sahaja. Bukan lamapun aktivitinya tu antara jam 8-11am. pada waktu ini jugalah sis akan menyiapkan segala kerja-kerja sis dalam Mary Kay. Bila mereka balik. Sudah tentu masa tu sis agihkan kepada mereka semula

Akademiknya sentiasa sis pantau. Dapat cemerlang atau tak dalam akademik itu bergantung pada rezeki anak. Tapi sebagai ibu kita akan sentiasa buat terbaik untuk anak2.

Sebagai ibu kita juga kena pandai bagi masa. Cabaran work from home mom bagi sis amatlah besar. Segala tanggungjawap ada ditangan kita. Tapi jika work from home, work from office.

Yang penting kita hepi dengan apa yang kita nak buat dan tau apa yang kita buat


Friday, 11 January 2019

Sunscreen Terbaik

16:41 0

Sunscreen Terbaik Untuk Kegunaan Harian.


Assalamualaikum dan selamat petang.

Sejak 2 menjak ni panas lit..lit sungguh tengah hari. Kalau tak disebabkan hantar anak2 sekolah rasanya tak keluar kemana-mana. Tapi perkara wajib jadi tak boleh nak excuse. Hantar tetap hantar.

Selalu kalau kena panas kat luar mesti macam tutup2 muka tahan kena panaskan. Tapi tutup2 muka gitu pakai sunscreen tak untuk protect kulit? . Kalau kita tutup macam tu masih tak dapat protect kulit kita yang mulus ni. Sebab tu kita perlu sunscreen terbaik untuk melindungi kulit muka kita dari terkena sinaran UV yang boleh merosakkan kesihatan kulit kita.

Nak tau tak apa kesan kulit kita jika tak de protection sunscreen. 


πŸ’“ Kulit terbakar- menyebabkan kerosakan kulit kekal jika tidak dirawat
πŸ’“ Penuaan pra -matang - kulit muka akan mengalami kedutan yang ketara, kulit kasar dan bertompok2
πŸ’“ Kanser kulit - kesan dari pendedahan cahaya matahari yang lama
πŸ’“ Kerosakan mata akibat sinaran UV

Sebab tu kita perlu perlindungan sunscreen terbaik untuk kulit muka kita agar ia kekal sihat

Cahaya ultra violet (UV) yang boleh merosakkan kulit:-


πŸ’“ Cahaya UVA - menyerap jauh kedalam kulit. bertindak dengan sesetengah ubat dan kosmetik dan boleh menyebabkan kulit terbakar teruk
πŸ’“ Cahaya UVB-  hanya sampai ke lapisan atas kulit dan merupakan agen primer menyebabkan kulit terbakar
πŸ’“Cahaya UVC - yang ini tidak membahayakan kulit atau merosakkan kulit. Ia diserap oleh alam sekeliling (atmosfera)


Nak tau Kesan terbakar pada kulit kita


Cahaya Matahari yang sederhana


πŸ’“ kulit akan membengkak, kulit akan menjadi gatal dan panas serta kering
πŸ’“ Kulit akan menggelupas

Cahaya matahari yang teruk


πŸ’“ Kulit menggelupas, sangat merah dan bengkak
πŸ’“ kulit uoll akan terasa sakit walaupun hanya tersentuh baju di kulit uoll
πŸ’“ Demam,  rasa sejuk dan lemah badan


Antara Langkah Pencegahan


πŸ’“ Elakkan terdedah pada sinaran matahari antarajam 10 pagi hingga ke 4 petang
πŸ’“ Gunakan sunscreen  yang mempunyai protection dari UVA dan UVB sekurangnya SPF15
πŸ’“ Gunakan topi atau pelindung seperti payung

Kulit kita sebenarnya mempunyai perlindungan semulajadi yang dipanggil melanin. Melanin ini akan membantu menyerap sinaran UV dan menyebabkan kulit berubah dari cerah ke kuning atau keperangan. Ia juga melindungi kulit uoll daripada kerosakan sinar UV


Bagi mereka yang berkulit cerah mempunyai kandungan melanin yang rendah dan membuat mereka amat sensetif dengan cahaya matahari


Siapa yang sangat terdedah kerosakan


πŸ’“ Kulit sensetif yang mempunyai melanin yang kurang
πŸ’“Genetik keluarga yang mengalami kanser kulit
πŸ’“ Yang mempunyai banyak jeragat atau tahi lalat.

Banyakkan kesan sinaran UV pada kulit kita. Sebab tu kita perlukan sunscreen terbaik untuk kulit muka kita. Beringat sebelum kulit muka kita perlu dapatkan rawatan yang lebih tinggi.

Kalau uoll tak idea nak dapatkan sunscreen terbaik yang mana. Uoll bolehlah pilih dari rangkaian mary kay. Sebab terdapat banyak sunscreen dari mary kay dari SPF 15 hinggalah ke SPF 50. Boleh bersusaian dengan kulit dan keperluan kulit kita.

Eh banyaknye sunscreen di atas. Yang mana satu sesuai. Actually sunscreen mary kay ni ada bermacam2 jenis untuk disesuaikan untuk kulit setiap individu. Sebab setiap individu keperluannya berbeza keperluannya samada dari segi umur dan jenis kulit.

if uoll perlukan consultation untuk memilih sunscreen terbaik untuk uoll, bolehlah wasap sis ye. Sis sedia membantu uoll


Tuesday, 8 January 2019

Mary kay career

22:05 0

Welcome to Mary Kay kak zura...

Tak salah untuk mencuba sesuatu yg baru. Kalau tak cuba kita xtau itulah yg  terbaik untuk kita.
.
Sambil cantikkan diri sendiri sambil bantu org lain pun cantik dan generate income. Bukan cantik yang fake tp yg original supaya kat rumah pun tanpa make up sedap mata org tersayang memandang.
.
Hargai diri kita, jangan takut nak berubah ke arah yg positif

Love❤️
Ieja
Mary kay beauty consultant
Www.wasap.my/60182294573

Monday, 7 January 2019

Tips Muka Flawless

23:28 0

Tips Muka Flawless Dengan Foudation dan Foundation Primer 

Assalamualaikum and selamat malam.

Semalam sis ada bagi taukan kalau foundation mary kay dan foundation primer di gabungkan akan menghasilkan hasil yang sangat awesome. Ia adalah tips muka flawless yang sering diingini oleh setiap wanita.


>>Kelebihan foundation mary kay

Foundation akan membantu kulit muka kita nampak sekata. Yang berjerawat, yang berparut akan kita cuba tutup dengan foundation. Sebab tu ada yang medium coverage ada full coverage. Kalau full coverage tu maksudnye memang kita nak tutup betul2 cacat cela yang ada di muka.Selalunya kalau muka ada masalah jerawat tompok2, jeragat dan kulit muka kusam. Foundation akan disapukan 2 atau 3 layer. Sebab tu pemilihan foundation yang tepat sangat mempengaruhi hasil kulit muka kita. kalau tak macam tepung gomaklah nanti.

Antara tips muka flawless ialah sebelum mengenakan foundation kita perlu readykan base yang cukup di kulit muka. Sebagusnya base dan foundation haruslah yang tidak menyumbatkan pori seperti foundation mary kay. Ini untuk mengelakkan dari kulit muka kita akan timbul pelbagai masalah. Mengenakan foundation primer adalah antara yang terbaik. Ini kerana foundation primer bukan sahaja membantu menyerap minyak di muka, malahan ia membantu mengecilkan pori2 besar. Boleh baca kelebihan foundation primer di link
tips muka flawless


>>Kelebihan foundation primer

Selain itu kita perlulah memilih foundation yang sesuai dengan jenis kulit muka kita. Samada foundation jenis matte untuk kulit muka berminyak atau foundation jenis luminous untuk kulit kering.

Dalam mary kay terdapat 2 jenis foundation. Iaitu utk kulit berminyak atau kombinasi dan kulit kering

tips muka flawless

Timewise Matte Wear Foundation


  • Sesuai untuk kulit berminyak kerana ia mempuyai emollient untuk kulit nampak lebih glowing dan mempunyai sejenis kompleks mengawal minyak. Walaupun muka kita berjenis berminyak tapi ia masih nampak matte finishing

Timewise Luminous wear foundation

  • Sesuai untuk mereka yang berkulit normal hingga ke dry. Ada satu sebatian yang membantu menghidratkan kulit. Diformulasikan dengan agen penyerapan cahaya untuk divertkan cahaya dari fine lines supaya kurang ketara. Orang yang berkulit kering lagi mudah untuk nampak fine lines
Tips muka flawless dan natural beauty ialah menggunakan foundation primer dan menggunakan foundation yang tepat dengan jenis kulit muka kita.

Cantik dan nak flawless tak semestinya perlu make up tebal. Tapi lebih tahu keperluan muka untuk menaikkan seri wajah kita.

Nak cantik dan flawless boleh whatsapp sis. Sebab bulan ni ada promosi foundation. Meh sis bantu uoll.


LoveπŸ’“
Ieja
Mary Kay Beauty Consultant





Sunday, 6 January 2019

Promo Produk Mary Kay

19:10 0

January 2019- Promo Produk Mary Kay


Assalamualaikum dan selamat petang

Hampir seminggu kita melalui 2019. Hanya tinggal setahun sahaja lagi untuk melangkah 2020. Macam tak percaya pulak dah dekat 2020. Zaman masa baru2 yang war-warkan wawasan 2020 rasa macam takkan sampai, macam tak percaya pulak boleh sampai ke tahun ni.

Seperti biasalah every month Mary kay akan ada promo produk mary kay. Tapi january ni macam best pulak promonye. Banyak discountnyer

Produk mary kay

produk mary kay
Bestnyelah promo produk mary kay bulan ni. Ada untuk kita dan ada untuk yang tersayang. Meh2 grab. Untuk kita flawless2 kan diri. Untuk shuben berwangi2an untuk kita. Kang kalau suami flawless lain macam pulak kan.

Sebelum ni sis dah cerita kelebihan foundation primer


dan kelebihan foundation mary kay


Nanti sis nak share pulak kelebihan bila di mixkan kedua2 item produk mary kay ni digabungkan. Mesti meletopkan.

Dah nak maghrib nanti sis sambung lagi ye


LoveπŸ’•
Ieja
Mary kay Beauty Consultant