Monday, 22 May 2017

Turunkan Berat Badan Dengan Elite S7

Khasiat Fat Burner Hybrid Advance Elite S7
1.     Ultimate Fat Burner
Ini adalah ejen pembakar lemak terunggul. Kandungan Fat Burner dalam Elite S7 ini terdiri daripada 7 bahan terbaik dunia yang diuji pakar. Terbukti power giler untuk mencairkan lemak dengan mudah.
2.     Power Detox
Banyak toksin dalam tubuh adalah salah satu sebab kenapa ramai orang payah sangat nak kurus. Kandungan Power Power Detox ini akan membuang toksin dari badan 3x lebih cepat berbanding produk-produk lain di pasaran.
 3. Triple Energy Booster
Dengan memakan satu sachet Elite S7 akan membuatkan anda 3 kali ganda lebih bertenaga dari biasa. Tak caya??? leh try satu sachet dan try main futsal  selama sejam. Kompem tak berhenti sampai habis game. Ia juga akan membuatkan anda tidak terasa lapar seterusnya mengurangkan perasaan ingin makan.
4.     Collagen

Kolagen adalah ramuan bonus dalam kandungan Elite S7. Selepas sebulan anda rasa perbezaan pada kulit. Lebih cerah, anjal dan gebu.


Wednesday, 17 May 2017

Turunkan Berat Badan

Turunkan Berat Badan Secara Sihat


Hanya tinggal 2 minggu sahaja untuk kita berpuasa. Tapi sejak kebelakangan ini badan saya selalu rasa kepenatan. Di tambahkan lagi bila timbang berat badan saya telah bertambah. Kalau ikutkan berat badan ideal saya ialah 45kg ke 50kg. Tapi sekarang dah terlebih 6kg. Patutlah bila selfie nampak bam bam je. Nak raya ni mesti lagi banyak nak selfie. Jadi misi untuk turunkan berat badan haruslah dilakukan segera.

Mesti ramai seperti saya. Badan senang sangatlah nak naik, tapi bila nak turun memang susah. Tapi bila skip makan atau selalu tak makan, berat tak juga turun tapi gastric pulak yang datang. Bila jadi macam ni diet yang terbaik untuk saya ialah diet seimbang untuk turunkan berat badan.


Sebelum ni saya ada menggunakan produk yang boleh turunkan berat badan. Replacement meal berasaskan soya. Hampir 5 tahun saya menggunakannya. Bagi saya memang berkesan. Saya ni jenis suka lupa makan ubat. Tapi bila mengamalkan replacement meal ia amat mudah untuk saya mengamalkannya. Kerana kalau lapar terus je minum replacement meal tu. Cuma yang agak sukar bagi saya, minuman yang berasaskan soya ini perlu dibuat dengan betul. Selalunya saya akan blendkannya agar ia tak berketul-ketul.


Dah 3 tahun saya berhenti dengan supplemen berat badan ini. Sekarang kena mula semula sebab berat badan pun dah naik. Ingin cari yang lebih simple dan mudah di sediakan. PIlihan saya ialah ELITES7. Cara pengambilannya mudah hanya campurkan 1 sachet ke dalam 150ml air sejuk atau suam. Ia bukan berasaskan soya. 100% organik juga dan berasaskan buah-buahan. Next entri saya akan detailkan lagi mengenai ELITE S7 ini. 



11/05/2017 adalah hari pertama saya menggunakannya. Misi kali ini ialah untuk turunkan sebanyak 6kg masa raya bersama ELITE S7. Tak taulah berkesan atau tak. Adakala bukan produk yang tak berkesan, tapi tuan badan yang tak berdisiplin.

Sebenarnya misi untuk turunkan berat badan bukan semata-mata untuk kurus. Tapi untuk mengembalikan badan yang lebih bertenaga. Bila badan kita ringan bonus yang kita dapat ialah badan lebih sihat dan bertenaga. Selain itu amalan pemakanan yang sihat sangat membantu untuk kita menjadi lebih sihat dan bertenaga.


Harap misi untuk turunkan berat badan ini bersama ELITE S7 akan berjaya. 

Thursday, 11 May 2017

Cara Putihkan Kulit Muka

Petua Cara Putihkan Kulit Muka

cara putihkan kulit muka


Cara putihkan kulit muka menggunakan bahan didapur sahaja

Bahan : tepung beras
1. Bancuh sesudu tepung beras bersama sedikit air
2. Sapu pada keseluruhan muka pada waktu malam
3. Selepas kering cuci dengan air suam/ bersih
4. Amalkan selalu untuk kesan yang terbaik. .


Kelebihan cara putihkan kulit  Muka menggunakan tepung beras :
Menyerap minyak berlebihan dimuka
Mencerahkan kulit dengan penggunaan konsisten
Kurangkan masalah jerawat/ jeragat
Mencegah/atasi masalah blackheads dan whiteheads. .

Mudah sangat kan  cara putihkan kulit muka? Selamat mencuba!

Inilah rupa saya mencuba cara putihkan kulit muka secara semulajadi. Mungkin agak tebal saya letakkan hingga nampak terlalu putih dan setelah di basuh agaj kulit muka agak kering sedikit. Dah bancuh terlebih sayang tak nak habiskan Memang seronok mencuba petua-petua semulajadi ni. Tapi perlulah amalkan supaya ia lebih cepat berkesan


cara putihkan kulit muka



Credit fb:@farain mohammad

Wednesday, 10 May 2017

Tips Cantik

Tips Cantik: Kulit Flawless




Tips cantik kali ini ialah membuat Masker ni memang best sangat! Tahu tak, gabungan kunyit, madu dan yogurt ni bagus untuk mengatasi masalah kulit yang kusam, berjerawat dan beri kesan flawless pada kulit muka. Kunyit ni antiseptik dan antikuman sangat membantu untuk meredakan jerawat. Sbb tu byk krim berasaskan kunyit kan. Tapi resipi flawless ni semestinya bebas bahan bahaya.



Bahan-bahan untuk tips cantik:
1 1/2 sudu serbuk kunyit, 1 sudu madu asli, 1 sudu yogurt (perisa asli)


1. Campurkan kesemua bahan kat atas ni dan gaul hingga sebati (pekat dan tidak menitik)
2. Sebelum sapu masker, bersihkan muka terlebih dahulu dengan pencuci muka dan bilas dengan air suam supaya liang pori terbuka, bagi memudahkan nutrien lebih menyerap ke dalam lapisan muka.
3. Sapukan masker tadi di muka secara menyeluruh.
4. Biarkan 30 minit nutrien masker meresap.
5. Bilas muka dengan air sejuk dan cuci dengan pencuci muka.


Apa kelebihannya tips cantik ini?
https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/fcb/1.5/16/1f538.png
🔸 Atasi masalah jerawat
https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/fcb/1.5/16/1f538.png
🔸 Mencerah dan sekatakan tona kulit
https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/fcb/1.5/16/1f538.png
🔸 Jadikan kulit lembut, licin dan glowing
https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/fcb/1.5/16/1f538.png
🔸 Atasi kulit berminyak
https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/fcb/1.5/16/1f538.png
🔸 Kurangkan kedutan dimuka
https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/fcb/1.5/16/1f538.png
🔸 Mengangkat sel kulit mati
.
.
Like, Share & Tag jika bermanfaat.

#tipscantik
#sihatdalamancantikluaran


Tuesday, 9 May 2017

Tips Cantik

Tips Cantik: Glowing, Cerah dan Kulit Pinkish

Tips Cantik

Sebelum tidur, ada tips cantik yang best sangat nak kongsi ni. Carrot ni memang banyak manfaat utk kesihatan dan kecantikan, lagi2 kalau amalkan jus carrot setiap hari. Kalau tak suka minum, jom kita buat masker. Kalau tengok dekat youtube, omputih suka sgt buat masker ni sebab kelebihannya boleh mencerahkan, glowing, hapuskan jerawat dan paling penting tegangkan kulit. .


Bahan untuk tips cantik : Carrot (lobak merah) & madu
1. Buang kulit carrot dan potong kpd beberapa bahagian, kemudian rebus. 
2. Selepas lembik, lenyekkan carrot hingga hancur.
3. Campurkan 2-3 sudu madu dan gaulkan hingga sebati
4. Letak pada seluruh muka.
5. Tunggu hingga 20-30 minit dan bilas dengan air bersih



tips cantik

Apa kelebihannya tips cantik ini?
Kaya dengan beta-carotene yang berfungsi sebagai antioksidan untuk perlahankan proses penuaan. .
Lembapkan kulit, glowing, mencerahkan, jadikan kulit pink pink macam pakai blusher gituu.
Mempercepatkan proses pembaharuan sel-sel kulit
Sangat bagus untuk masalah jerawat.


Taraa.. ini hasilnya..



Rasa best sgt rasa kulit tu glowing2 je dan lembut ...

Terasa ingin mencuba tips ini. Jum masuk dapur
credit

Follow IG : @nourainterbaik2_stokis

Monday, 17 April 2017

Flawles Dan Glowing

Good Morning !

Mulakan hari anda dengan SHEEN DREAMZY SNOW

Nak tau tak benefit yang akan anda dapat bila consume Dreamzy Snow ni?
Sheen Dreamzy Snow dihasilkan secara saintifik & mengandungi 💯 bahan-bahan serta semulajadi iaitu TRIPLE STEMCELL ( Apple Swiss, Argan &Grape stemcells) acai berry, ekstrak bunga sakura & cerepron-F. .

Kelebihan Sheen Dreamzy Snow


Cepatkan proses pencerahan kulit
Galakkan proses penghasilan kolagen dalam tubuh secara semulajadi
Bantu pudarkan jeragat & parut jerawat
Perbaharui sel-sel tubuh & kulit
Bantu penjagaan jantung
Agen anti aging
Anjalkan kulit secara keseluruhan
Lindungi kulit dari UV matahari
Bantu penjagaan lapisan kulit
Memberikan berat badan ideal
Melancarkan proses pencernaan




Menyihatkan tubuh badan

Berminat?

www.wasap.my/60182294573/berminatsheen

#sihatdalamancantikluaran

Saturday, 15 April 2017

Online Busines Pilihan Terbaik

Online Business Pilihan 

Online busines

Di zaman sekarang yang segala-galanya mahal dan ekonomi yang tak berapa stabil membuatkan kita perlu membuat pelbagai kerja dalam satu masa. Antara alternatif yang ada ialah dengan membuat online busines

Online busines antara yang paling ramai yang menceburinya. Selalu perniagaan online ini banyak di ceburilah oleh suri rumah dan pelajar. Namun ada juga mereka yang berkerja membuat part time untuk mencari duit lebih.

Saya sangat teruja buat online busines. Sejak saya masih berkerja hinggalah saya sudah berhenti kerja. Berminat untuk berniaga bukanlah semata-mata untuk mendapatkan pendapatan lumayan, tetapi ia lebih kepada minat dan suka berkongsi sesuatu kebaikan dengan orang lain.

Saya suka melakukan online busines kerana ia amat mudah untuk diuruskan dan tidak mempunyai kos tanggungan untuk bulanan yang tinggi. 

Sejujurnya saya telah mencuba pelbagai jenis perniagaan sehinggalah saya pernah membuka kedai hasil produk yang laris di online. Sepanjang menguruskan kedai pelbagai dugaan dan cabaran yang saya hadapi. Dari menguruskan kos overhead setiap bulan, staf  dan pelbagai lagi. Ia bukan sesuatu yang mudah bagi saya. Selain itu kekangan masa yang saya alami ketika itu ialah masa untuk menguruskan kedai, anak-anak dan waktu berkerja saya. Akhirnya saya pasrah untuk berundur. Tapi ia bukanlah mematahkan semangat saya untuk terus berniaga.

Antara cabaran yang saya belajar ialah, bukan mudah untuk menguruskan sesuatu perniagaan jika kita tidak menumpukan 300% dari usaha untuk perniagaan kita. Selain itu bukan mudah untuk mendapatkan perkerja yang betul-betul ingin berkerja untuk membantu kita memperkembangkan perniagaan bersama-sama. 

Selepas kejatuhan perniagaan itu tidak mematahkan semangat saya untuk mencuba pelbagai perniagaan lain. Saya pernah membuat business makanan seperti apam polakdot, kek muffin, popia nestum  dan pelbagai lagi. Memang seronok kerana permintaan sentiasa ada dan sesuai dengan hobi saya yang suka memasak. Tetapi dengan komitmen anak-anak yang masih kecil dan saya masih berkerja ia agak terbeban. 

Selain itu saya juga pernah membuat online busines produk kesihatan. Bagi saya ia amat menyeronokkan. Selain minat saya terhadap menjaga kesihatan diri, saya amat seronok apabila perkara yang positif dengan diri saya dapat dikongsi dengan orang lain.

Pada 04.10.2015 saya telah tekad untuk berhenti kerja dan ingin memulakan online busines. Tapi hampir setahun saya masih tidak boleh untuk sesuaikan masa dengan urusan hakiki di rumah. Ditambahkan anak kembar saya yang baru sahaja melangkah ke tahun 1 membuatkan saya perlu lebih perhatian menguruskan 3 hero yang bersekolah kebangsaan dan 1 orang yang bersekolah tadika. Selama setahun niat untuk memulakan online busines untuk diri sendiri masih terkubur. Di tambah lagi suami saya juga menjalankan online busines dan terpaksa membantu beliau untuk memperkembangkan perniagaannya. Alhamdulillah pada waktu itu rezeki bertambah selepas saya berhenti kerja. 

Pada awal tahun 2017, saya telah merasakan urusan anak-anak dan keluarga sudah mula teratur. Saya sudah mula ingin menjalankan online busines untuk diri saya. Pilihan saya untuk melakukan sesuatu perniagaan itu biarlah ia dari minat dan hobi. Ini supaya biarlah hobi itu boleh membantu menambah baik ekonomi keluarga saya. 

Antara pilihan online busines saya ialah, sudah pasti makanan kesihatan untuk diri saya. Ia amat mudah untuk diuruskan dan mempunyai prospek yang tinggi. Walaupun ada yang mengatakan produk kesihatan sangat tepu di online, tapi ia mempunyai permintaan yang tinggi.

Sudah pasti pilihan saya ialah SHEEN. Kerana ia mempunyai keunikan yang tersendiri. Apa pun saya percaya rezeki Allah yang tentukan. Kita hanya perlu berusaha, jika di izinkan Allah, rezeki itu akan jadi milik kita. 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sheen bolehlah menghubungi saya.

WHATSAPP: 0182294573